پزشکی

انواع گاز در اتاق عمل را بشناسید

انواع گاز در اتاق عمل

مقدمه
انواع مختلفی از گازها در اتاق عمل مورد استفاده قرار می‌گیرند که ممکن است استریل یا غیر استریل باشند. انواع گازها در اتاق عمل بسته به شرایط مختلف استفاده می شود. اگر شما هم تمایل دارید انواع گاز در اتاق عمل را بشناسید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

گاز پارچه ای دارای بافت باز است که لایه ای محافظ روی زخم تشکیل می‌دهد و در عین حال اجازه می‌دهد هوا از الیاف آن عبور کند. گازها یا پدهای پزشکی کاربردهای زیادی دارند و هنگامی که به درستی استریل شوند، می‌توان از آن برای مقاصد مختلف استفاده کرد. به منظور استریل نگه داشتن گاز، آن را در یک ظرف یا پلاستیک بسته بندی می‌کنند که باید در بسته نگه داشته شود تا زمانی که از آن استفاده شود.

گازها یا پدهای در نظر گرفته شده برای مصارف پزشکی در اشکال مختلفی از جمله پدهای مربعی یا مستطیلی وجود دارد. گازها را می‌توان با دست روی پوست نگه داشت، زیر یک باند چسبنده قرار داد یا با نوار چسب طبی محکم کرد. این باعث می‌شود که پدها بسیار همه کاره و ایده آل برای رسیدگی به طیف گسترده ای از آسیب ها و نگرانی های پزشکی باشند.

همچنین می‌توانید گازهای چسب دار را استفاده کنید که با داشتن سطح چسبنده به راحتی روی پوست می چسبند. این نوع گاز برای استفاده نیازی نوار چسب یا بانداژ ندارد.

رایج ‌ترین روش‌های استریل کردن گازها، استریل کردن با فشار بخار اشباع یا استریل کردن با پرتوهای یونیزان یا «اشعه y» است. باندها و پانسمان ‌های چسب نیز اغلب با گاز اتیلن اکساید استریل می‌شوند، زیرا استریلیزاسیون با بخار ممکن است بر اثربخشی چسب تأثیر بگذارد.

استاندارد گازهای طبی

استاندارد گازهای طبی توسط اداره تجهیزات پزشکی در خصوص استفاده و نگهداری گازهای طبی در مراکز درمانی از جمله گاز اکسیژن و گازهای بیهوشی و غیره ابلاغ می‌گردد. استفاده از این دستورالعمل ها می‌تواند از حوادثی که جان پرسنل و بیماران را به خطر می‌اندازد، جلوگیری کند.

انواع گازهای طبی در بیمارستان

گاز نوعی پارچه نازک با بافت بسیار باز است. کاربردهای مختلفی دارد، از اتاق عمل گرفته تا آزمایشگاه و آرایشگاه ها برای پاسخگویی به نیازهای مختلف تولید می‌شود. بسیاری از فروشگاه ‌ها، داروخانه ‌ها و شرکت‌ های عرضه ‌کننده تجهیزات پزشکی این پدها را به فروش می رسانند. پدهای طراحی شده برای مصارف پزشکی در کیت کمک های اولیه بسیار مفید هستند زیرا می‌توان از آنها برای پانسمان زخم ها، جلوگیری از خونریزی شدید و بانداژ زخم ها استفاده کرد.

در مفهوم پزشکی، گاز ماده ای بسیار جاذب است که به طور کلاسیک از پنبه ساخته می‌شود و برای پانسمان زخم ها و توقف خونریزی استفاده می‌شود. علاوه بر پنبه، می‌توان آن را از ابریشم و برخی از مواد مصنوعی نیز تهیه کرد. نسخه‌ های طبی آن اغلب در محلول‌ های ضد باکتری اشباع می‌شوند تا خطر عفونت را کاهش دهند.

برخی از انواع گاز طبی نیز با عوامل لخته کننده آغشته می‌شوند تا به جلوگیری از خونریزی زخم ها کمک کنند. گازهای طبی اغلب با نوار چسب های جراحی فروخته می‌شوند که می‌توان از آن برای چسباندن مواد پانسمان به بدن استفاده کرد.

گاز استریل چیست؟

اغلب از گاز استریل برای پوشاندن زخم‌ هایی مانند بریدگی، ساییدگی، سوختگی و تاول استفاده می‌شود. این گاز یک سد محافظ در برابر میکروب ها ایجاد می‌کند و در عین حال اجازه می‌دهد تا اکسیژن همچنان به پوست برسد تا بهبودی را تسریع کند. همچنین اعمال فشار با پدهای گاز استریل می‌تواند به کاهش خونریزی زخم کمک کند. با این حال، اگر زخمی خونریزی شدیدی دارد و گازهای متعددی خیس می‌شوند، متخصصان اغلب توصیه می‌کنند که به جای تلاش برای متوقف کردن جریان خون به تنهایی، به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.

انواع گاز استریل

گاز استریل یک پد غیر دارویی است که به یک بانداژ منطبق متصل می‌شود. آنها در شرایطی استفاده می‌شوند که زخم نیاز به پانسمان با چیزی دارد تا هرگونه ترشحات را جذب کند. اگر می‌خواهید زخم را از عفونت دور نگه دارید تا تحت درمان پزشکی مناسب قرار بگیرید، باید از یک پانسمان استریل استفاده کنید، به خصوص اگر خونریزی داشته باشد. انواع گاز استریل به شرح زیر است:

گاز چسب دار

گاز چسب دار یک پد جاذب حاوی چسب است که به چسبیدن آن به پوست هنگام استفاده کمک می‌کند. آنها در اندازه های مختلف در دسترس هستند و نیاز به پانسمان اضافی ندارند. این گازها به خوبی از زخم ها محافظت می‌کنند و در صورت آلودگی تعویض می‌شوند.

گاز غیر چسب دار

گاز غیر چسب دار پدهای ساده ای هستند که هیچ پوششی ندارند که هنگام استفاده به پوست بچسبد. آنها زمانی استفاده می‌شوند که بخواهید با برداشتن یک پانسمان چسبنده از آسیب احتمالی یا تحریک پوست جلوگیری کنید. همچنین اگر زخم فقط کمی ترشح دارد، می‌توانید از گاز غیر چسب دار استفاده کنید.

گازهای غیر استریل در واقع همان پدهای جاذب هستند که می‌توان برای موارد مختلف از آنها استفاده کرد. برای نگه داشتن این گازها بر روی پوست از چسب استفاده می‌شود.

گاز غیر استریل چیست؟

صدمات می‌توانند منجر به زخم هایی در هر اندازه و شکل شوند. هر زخمی موقعیت منحصر به فردی دارد و ممکن است به یک یا چند نوع پانسمان نیاز داشته باشد.

گاز یک پانسمان جراحی آزاد بافته شده از پنبه سفید است که در انواع برنامه های مراقبت از زخم استفاده می‌شود. این گاز که اغلب برای پانسمان زخم، بانداژ و اسفنج های جاذب استفاده می‌شود، به اشکال مختلفی مانند در دسترس است.

گاز غیر استریل در طی مراحل جراحی برای جذب خون و سایر مایعات استفاده می‌شود و معمولاً روی گازهای استریل قرار می‌گیرد. این گازها معمولا به صورت فله ای خریداری شده و گاهی پس از استریل شدن در بیمارستان استفاده می‌شوند.

گاز استریل چسب دار؟

گاز استریل چسب دار یک پد جاذب است که با چسب احاطه شده است که به چسبیدن آن به پوست هنگام استفاده کمک می‌کند. این امر اجازه می‌دهد تا پد بدون نیاز به محکم کردن با باند، روی زخم قرار بگیرد. این گاز می‌تواند برای زخم های کوچک که هنوز ترشح دارند، مناسب باشد.

آنها در طیف وسیعی از اندازه ها در دسترس هستند. اگر زخم را با گاز استریل چسب دار پانسمان می‌کنید، هر زمان که خیس یا کثیف شد، باید تعویض شود. پانسمان های چسبنده بزرگتر طوری طراحی شده‌اند که برای مدت طولانی تری به پوست بچسبند و ممکن است هنگام برداشتن پوست را تحریک کنند.

قبل از استفاده از یک گاز چسب دار، مطمئن شوید که زخم تا حد امکان تمیز و خشک شده است. بسته گاز را باز کنید و سپس نوارهای محافظ چسب را با پد رو به پایین جدا کنید. از لمس کردن پد با انگشتان خود خودداری کنید.

پد را طوری روی زخم قرار دهید که تمام ناحیه را بپوشاند و سپس نوارها را جدا کنید تا چسب کاملاً نمایان شود. لبه های چسب را به پوست بچسبانید، مطمئن شوید که پانسمان محکم روی پوست کشیده شده باشد تا هیچ شکافی وجود نداشته باشد.

گاز استریل سوختگی

گاز استریل سوختگی برای خنک کردن و تسکین پوست در هنگام تماس طراحی شده‏اند. آنها عمدتاً از آب خالص و استریل و مقداری وازلین ساخته شده‌اند تا یک مانع مرطوب و راحت برای کمک به التیام سوختگی و در عین حال محافظ ایجاد ‌کنند. پدهای سوختگی مرطوب برای سوختگی درجه اول یا دوم، بریدگی، خراشیدگی و گاز گرفتگی ایده آل هستند. آنها تسکین فوری برای نواحی دردناک هستند و به جلوگیری از ایجاد اسکار کمک می‌کنند. استفاده از گاز استریل سوختگی روشی غیر تحریک کننده برای درمان پوست سوخته یا زخمی است. برای اعمال، به سادگی محل سوختگی یا زخم را تمیز کنید، لایه آبی را از پد سوختگی مرطوب بردارید و دور بریزید و به آرامی روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. سپس با نوار چسب یا گاز کشی زخم را بپوشانید. پدهای سوختگی باید روزانه تعویض شوند و استفاده از آنها بسیار آسان است.

محصول پیشنهادی:
برای خرید عمده گاز وازلینه از شرکت تجهیزات پزشکی درمارز کلیک کنید.

لنگاز اتاق عمل چیست؟

لنگاز اتاق عمل پدهای استریل خط دار و بزرگی هستند که در جراحی های باز برای کنترل خونریزی و جذب ترشحات بالای زخم مورد استفاده قرار می‌گیرد. لانگ گاز اتاق عمل در سایزهای 20 در 20 تولید می‌شود و در مقادیر بالا خریداری می‌شود.

فرق گاز و لنگاز ؟

فرق گاز و لنگاز در ابعاد آنهاست. همانطور که گفتیم لانگ گاز در ابعاد 20 در 20 تولید می‌شوند، در حالیکه گازهای دیگر در ابعاد  5در 5 یا 10 در 10 تولید می‌شوند. گاز در پانسمان زخم ها و ضد عفونی زخم ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر پوشاندن زخم ها، می‌توان از آنها برای تمیز کردن، ضدعفونی کردن، جذب ترشحات زخم  و حتی در آزمایشگاه های مختلف نیز استفاده کرد. اما لانگ گاز فقط در اتاق عمل و در جراحی های باز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سخن پایانی
گاز برای پانسمان زخم ها و سوختگی ها بکار می رود. این وسیله پزشکی مصرفی در بیمارستان ها و مراکز درمانی کاربرد فراوان دارد. برای خرید انواع گاز به قیمت عمده می توانید به سایت تجهیزات پزشکی درمارز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *