پزشکی

از عوارض تاتو چه می‌دانید؟

از عوارض تاتو چه می‌دانید؟

مقدمه: تاتو یا خالکوبی به عنوان ورود رنگدانه های خارجی به درم به منظور ایجاد یک طرح دائمی تعریف می‌شود. این فرآیند ممکن است ناخواسته رخ دهد یا ممکن است عمداً به دلایل زیبایی یا پزشکی انجام شود. خالکوبی بیش از 5000 سال است که وجود داشته است و در طول زمان به عنوان یک عمل زیبایی رایج در سراسر جهان تکامل یافته است. در این مقاله عوارض تاتو بیان شده است با ما همراه باشید.

عوارض تاتو (خالکوبی)

بیماری های پوستی موضعی در ناحیه خالکوبی شده مانند اگزما، پسوریازیس، لیکن پلان و مورفیا گاهی دیده می‌شوند. عدم تطابق رنگ و نارضایتی بیمار نیز از عوارض شایع است.

عوارض حاد شامل درد، تاول، پوسته پوسته شدن و خونریزی است. از جمله عوارض تأخیری، تغییرات رنگدانه، هیپوپیگمانتاسیون و هایپرپیگمانتاسیون، تیره شدن متناقض تاتوهای آرایشی و واکنش های آلرژیک را می‌توان مشاهده کرد.

در حال حاضر، عوارض جانبی تاتو نسبتاً نادر و به طور کلی غیرقابل پیش ‌بینی هستند و عمدتاً شامل واکنش ‌های ناشی از تحریک سیستم ایمنی و عفونت‌ های پوستی می‌شوند. همراه با استانداردهای مراقبت های بهداشتی بهتر و الزامات بهداشت عمومی سختگیرانه تر مانند تهیه سوزن های یکبار مصرف، استفاده از دستکش و مواد ضد عفونی کننده، عوارض عفونی عمده مربوط به هپاتیت و عفونت های رتروویروسی انسانی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

برای مشاهده انواع دستکش نیتریل، دستکش لاتکس و دستکش وینیل کلیک کنید.

لازم به ذکر است که بیش از 50 رنگدانه و سایه مختلف در حال حاضر برای تاتو استفاده می‌شود که هیچ کدام برای تزریق به پوست تائید نشده‌اند. بسیاری از رنگدانه های مورد استفاده در جوهرهای تاتو برای تماس با پوست مورد تائید نیستند. برخی از رنگ ‌ها گرید صنعتی هستند که برای جوهر چاپگر یا رنگ خودرو استفاده می‌شوند.

با اینحال هیچ ارتباط مشخصی بین سرطان و خالکوبی وجود ندارد. درمان عوارض مرتبط با خالکوبی ممکن است شامل اقدامات تخریبی موضعی (کرایوتراپی، جراحی الکتریکی، درم ابریژن، تخریب شیمیایی، تخریب لیزری)، برداشتن جراحی و ترمولیز رنگدانه با استفاده از لیزر درمانی با سوئیچ کیو باشد.

قبل از تاتو چه کنیم؟

قبل از انجام تاتو با پزشک خود صحبت کنید که آیا خالکوبی برای شما بی خطر است یا خیر. بهتر است او را در مورد هر وضعیت پزشکی که دارید مطلع کنید تا تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای اجرای هر چه بهتر روند تاتو انجام دهد. واکنش های آلرژیک یا عفونت های پوستی پس از تاتو بسیار رایج است. بنابراین، به شما توصیه می‌شود که از خالکوبی مراقبت کنید و آن را تمیز و مرطوب نگه دارید تا به درستی بهبود یابد.

برخی از داروها می‌توانند در روند تاتو اختلال ایجاد کنند. به عنوان مثال، مصرف جوهر هنگام مصرف داروهای ضد انعقاد یا رقیق کننده های خون ایده آل نیست. همچنین، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی که پس از پیوند عضو مصرف می‌شوند، می‌توانند شانس دریافت جوهر را کاهش دهند و فرد را در معرض خطر عفونت‌ بیشتر قرار دهند.

داروهای آکنه نیز می‌توانند فرآیند خالکوبی را به دلیل حساسیت بیش از حد پوست بسیار دردناک کنند. بنابراین اگر دارویی مصرف می‌کنید، بسیار مهم است که قبل از انجام تاتو با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض تاتو ابرو

تاتو ابرو می‌تواند درمان خوبی برای افرادی باشد که به دلایل مختلف ابروهای خود را از دست داده‌اند. همچنین راهی برای زیباتر نشان دادن ابروهای شماست.

یکی از عوارض جانبی احتمالی این تکنیک این است که جوهر می‌تواند پس از مدتی تحت تأثیر نور خورشید و مواد شیمیایی بدن تغییر رنگ داده و سبز یا آبی شود. مشکل دیگری که ممکن است رخ دهد این است که جوهر همچنین می‌تواند نشت کند و شکل ابروها را تغییر دهد.

بهترین کرم رفع جای زخم و بخیه: سیکالفیت اون

عوارض تاتو لب

برای افرادی که می‌خواهند خط لب خود را اصلاح کنند یا جای زخم را پنهان کنند، مثلاً در افرادی که لب شکری دارند، می‌توان از تاتو لب بعد از درمان اصلی استفاده کرد. مردم همچنین از تاتو لب برای حجم دادن به لب های خود استفاده می‌کنند. عوارض رایج تاتو لب شامل عفونت، درد و تورم است که باید قبل از انجام تاتو آن را مورد نظر داشته باشید.

وقتی خالکوبی لب به درستی بهبود نمی‌یابد، می‌تواند اسکار ایجاد کند. واکنش‌های آلرژیک و عفونت‌های پس از خالکوبی نیز می‌تواند خطر رشد بافت اسکار در محل را افزایش دهد.

اگر سابقه‌ واکنش‌ یا حساسیت‌ های بیش از حد پوستی دارید حتماً در مورد استفاده از جوهر آلرژی‌ زا با فرد تاتوکار خود صحبت کنید. علائم آلرژی می‌تواند شامل خارش، بثورات و کهیر باشد.

اگرچه آنافیلاکسی یا آلرژی بیش از حد بسیار نادر است، اما قبلاً در تعداد کمی از انسان‌ها در عرض چند ساعت پس از تاتو گزارش شده است. پس از خالکوبی لب، تورم لب های شما عادی است. اما در صورتی که در اطراف گردن و گونه های شما ورم کرد یا دچار مشکلات تنفسی شدید فورا به اورژانس مراجعه کنید. در صورت عدم درمان، آنافیلاکسی ممکن است تهدید کننده زندگی باشد.

برای مشاهده انواع گاز استریل کلیک کنید.

عوارض تاتو موقت

تاتو موقت ممکن است جایگزینی بی ضرر برای گزینه دائمی به نظر برسد، اما کارشناسان می‌گویند حتی یک خالکوبی موقت نیز عوارض جانبی بالقوه ای دارد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده می‌گوید این عوارض جانبی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • قرمزی در جایی که خالکوبی اعمال می‌شود
  • تاول زدن پوست
  • ایجاد ضایعات پوستی قرمز
  • از بین رفتن رنگدانه های پوست
  • حساسیت بیشتر به نور خورشید

مشکلات تاتو در ایران

تاتو فرآیند کاشت دانه های رنگدانه دائمی در پوست است که می‌تواند تزئینی، پزشکی یا تصادفی باشد. خالکوبی تزئینی به عنوان یک هنر بدن در نوجوانان و جوانان افزایش چشمگیری داشته است. متأسفانه هیچ قانونی برای انجام خالکوبی ایمن وجود ندارد، از این رو عوارض بسیار رایج هستند. عفونت های موضعی سطحی و عمیق، عفونت های سیستمیک، واکنش های آلرژیک، فتودرماتیت، واکنش های گرانولوماتوز و واکنش های لیکنوئید ممکن است پس از تاتو رخ دهد.

علاوه بر عوارض ذکر شده تاتو در ایران امری پذیرفته شده نیست و ممکن است مشکلاتی را برای تحصیل، خدمت سربازی و استخدام فرد در سازمان های دولتی ایجاد کند.

عوارض تاتو در طب سنتی

خالکوبی روی مچ دست، زانو و قسمت کمری ستون فقرات بر روی بقایای انسان مشاهده شده است که قدمت آن به 3300 سال قبل از میلاد می‌رسد. متخصصان پزشکی و طب سوزنی بر این باورند که این خالکوبی ها نوعی درمان بوده است. عوارض تاتو در طب سنتی شامل شکستن سد دفاعی پوست و از طرفی تزریق مواد شیمیایی به بدن است که می‌تواند خطر عفونت و آلرژی را در افراد افزایش دهد.

سخن پایانی: در این مقاله به بررسی عوارض تاتو (خالوکبی) پرداخته شد. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از انجام هر گونه تاتو و خالکوبی قبل از آن با یک پزشک متخصص پوست مشورت نمایید تا در صورت داشتن آلرژی از آن اطلاع داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *