پزشکی

فرق دستکش لاتکس و نیتریل چیست؟

فرق دستکش لاتکس و نیتریل

مقدمه
دستکش لاتکس و نیتریل دو نمونه از بهترین دستکش های یکبار مصرف هستند که در مصارف پزشکی و غیر پزشکی کاربرد دارند. برخی از افراد ممکن است نسبت به ماده اولیه استفاده شده در دستکش لاتکس دچار حساسیت باشند. به همین دلیل دستکش نیتریل به عنوان جایگزین دستکش های لاتکس شناخته می‌شود. ماده اولیه تولید تنها یکی از تفاوت های دستکش لاتکس و نیتریل است. اگر شما هم تمایل دارید بیشتر درباره فرق دستکش لاتکس و نیتریل بدانید، تا پایان همراه ما باشید.

دستکش لاتکس چیست؟

دستکش لاتکس در دو نوع پودری و غیر پودری و در سایزهای مختلف در بازار وجود دارد. اغلب به دلیل استحکام بالا به عنوان دستکش جراحی و بهداشتی در صنعت پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشترین میزان استفاده از آن نیز در معایناتی است که به دقت بالایی نیاز دارند. این دستکش یکبار مصرف با داشتن حساسیت لمسی بسیار بالا از قیمت مناسبی برخوردار است و می‌تواند در هنگام انجام فعالیت نیز راحتی و محافظت بالایی را برای شما فراهم کند.

مزایا و معایب دستکش لاتکس

دستکش لاتکس به عنوان یک دستکش محبوب در دنیای پزشکی دارای معایب و مزایای فراوانی است:

مزایا

– دستکش لاتکس از مواد اولیه بسیار سبکی تهیه شده است و هنگام پوشیدن حساسیت لمسی بالایی را فراهم می‌کند. برای کاربردهایی که دقت فراوان لازم دارند اغلب استفاده می‌شود.

– دستکش لاتکس به عنوان یک دستکش طبیعی کاملاً با محیط زیست سازگار است و به دلیل مقاومت و استحکام بالا از پوست در برابر خراشیدگی ها و بریدگی ها به خوبی محافظت می‌کند.

– قابل استفاده برای مدت طولانی بدون تغییر در راحتی و انعطاف پذیری.

– با قیمت مناسب، انتخاب عالی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در مکان های آلوده است.

معایب

-ایجاد کننده آلرژی در برخی از افراد.

مقاومت پایین در برابر مواد شیمیایی مانند حلال های آلی.

– به دلیل داشتن رنگ روشن اغلب تشخیص سوراخ یا پارگی بسیار دشوار است.

دستکش نیتریل چیست؟

دستکش نیتریل یکی از انواع دستکش های پرمصرف موجود در بازار است که از پلیمر سه گانه صنعتی تولید شده است. به دلیل مقاومت بسیار بالا و عدم حساسیت به عنوان جایگزین دستکش های لاتکس به کار برده می‌شوند.

این دستکش بسیار منعطف تر و مقاوم تر از سایر دستکش های یکبار مصرف است. همچنین عمر مفید بالاتری دارد و به دلیل اینکه کاملاً به دست می‌چسبد راحتی فراوانی را هنگام فعالیت فراهم می‌کند.

اغلب در فعالیت های پر خطر مانند کارهای آزمایشگاهی و یا سنتز مواد شیمیایی استفاده می‌شود. این دستکش در رنگ های تیره  تولید و به بازار عرضه می‌شود. این رنگ ها کمک می‌کند که فرد به محض ایجاد هرگونه آسیب یا پارگی دستکش به سرعت مطلع شود و دستکش را تعویض کند.

دستکش نیتریل همچنین دارای درجه پزشکی است و به دلیل استحکام بالا در برابر آسیب و آلودگی ها در صنعت پزشکی به عنوان دستکش یکبار مصرف ایمن به کار برده می‌شود. به دلیل کاربرد های مشابه دستکش نیتریل با دستکش جراحی اطلاعات جامع و مفیدی در زمینه فرق دستکش لاتکس با جراحی در اختیار شما قرار داده شده است.

مزایا و معایب دستکش نیتریل

دستکش نیتریل به عنوان یک دستکش بادوام که خاصیت الاستیکی کمی دارد اغلب به عنوان بهترین گزینه برای انجام فعالیت های پرخطر مانند کار با مواد شیمیایی در نظر گرفته می‌شود. اما این دستکش نیز دارای مزایا و معایبی است:

مزایا

فاقد مواد آلرژی زا است.

مقاومت شیمیایی بالایی دارد که می‌توان از آن برای کار با اسیدها استفاده کرد.

– به دلیل دوام بالا برای بلند کردن وسایل و اجسام سنگین نیز کارایی دارد.

عدم انتقال آلودگی و بیماری ها به دلیل داشتن قابلیت محافظت بالا از پوست.

– دارای قیمت مناسب با توجه به کارایی و ماندگاری طولانی.

– عدم ایجاد حساسیت حتی در زمان هایی که برای مدت طولانی استفاده شود.

معایب

عدم تجزیه در محیط زیست به دلیل اینکه از ماده اولیه با غلظت بالا تهیه شده است.

– قیمت آن نسبت به سایر دستکش های یکبار مصرف بالاتر است.

– تولید ناکافی با توجه به تقاضای بالای مصرف کنندگان.

تفاوت دستکش لاتکس و نیتریل

تفاوت دستکش لاتکس و نیتریل در موارد زیر خلاصه شده است:

فرق دستکش لاتکس و نیتریل در این است که ماده اولیه به کار برده شده در دستکش لاتکس یک ماده طبیعی است اما دستکش نیتریل از ماده پلاستیکی مصنوعی تهیه شده است. همچنین دستکش های نیتریل معمولا بزرگ تر و ضخیم تر از دستکش های لاتکس هستند. اما هر دو از مقاومت و انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند.

دستکش لاتکس خاصیت کشسانی و مقاومت بالایی در برابر آلودگی ها دارد اما برای کار در صنعت مناسب نیست. در مقابل دستکش نیتریل کشسانی کمتری دارد اما مقاومت شیمیایی آن بسیار بالا است و می‌تواند برای کار با انواع مواد شیمیایی، حلال ها و انواع شوینده ها به کار برده شود.

دستکش نیتریل به عنوان یک دستکش مقاوم شناخته می‌شود و برای فعالیت هایی مانند کارهای ساختمانی، فعالیت های صنعتی به دلیل دوام بالا بسیار مناسب است. اما دستکش لاتکس برای این فعالیت ها مناسب نیست و به راحتی دچار پارگی می‌شود.

انواع دستکش لاتکس به دو صورت با پودر و بدون پودر و به رنگ روشن در بازار موجود است. اما دستکش نیتریل فاقد پودر است و همچنین در رنگ های تیره و ضخامت های مختلف در بازار در دسترس قرار گرفته است.

این دو دستکش دارای تفاوت های ظاهری نیز هستند. بدین معنا که دستکش های نیتریل به دلیل اینکه در فعالیت های پرخطر به کار برده می‌شود اغلب دارای رنگ های تیره ای مانند آبی و مشکی است. اما دستکش لاتکس اغلب به رنگ شیشه ای یا شیری تولید می‌شود.

دستکش نیتریل در بسیاری از صنایع و حوزه پزشکی می‌تواند برای مدت زمان بیشتری به نسبت دستکش لاتکس کارایی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *