پزشکی

راهنمای روش استفاده از سوند نلاتون

روش استفاده از سوند نلاتون

مقدمه
خرید سوند نلاتون به عنوان یکی از بهترین و جدید ترین راه ها برای خروج ادرار در بیماران بکار می رود. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا شما را با روش استفاده از سوند نلاتون آشنا کنیم، همچنین درباره ی این نوع سوند توضیحاتی را خدمت شما عزیزان عرض خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

از گذشته های بسیار دور تا کنون از تجهیزات پزشکی مختلفی برای درمان بیماران استفاده شده است. بیماری های مجاری ادراری و کلیوی، از جمله ی سخت ترین و دردناک ترین بیماری های انسانی می باشند. سوند نلاتون به عنوان یکی از جدید ترین و مفید ترین انواع سوند هایی به شمار می رود که از آن برای دفع و خارج نمودن ادرار داخل مثانه استفاده می شود. به عبارت دیگر، در صورتی که فرد دچار مشکلات انسدادی در مسیر عبور ادرار باشد، استفاده از سوند می تواند کارگشا بوده و این انسداد را برطرف سازد.

سوند نلاتون چیست؟

همانطوری که در ابتدای این مقاله خدمت شما عزیزان عرض کردیم، سوند نلاتون، به عنوان یکی از مفید ترین انواع سوند های ادراری شناخته می شود که از آن برای خارج کردن ادرار محبوس شده در داخل مثانه استفاده می شود. در بسیاری از موارد ممکن است به دلیل مشکلات کلیوی و تولید سنگ های کلیوی و انتقال آن ها به سمت مثانه و مجاری ادراری، مسیر عبور ادرار بسته شود. بسته شدن مسیر عبور ادرار باعث احتباس ادرار در داخل مثانه می شود که برای بیمار بسیار دردناک می باشد. به کمک سوند نلاتون که از جنس لاتکس کاملا طبیعی و سیلیکون می باشد، می توان به راحتی این مسیر را آزاد کرده و ادرار داخل مثانه را تخلیه نمود.

نحوه سوند گذاری در مردان

شرکت هایی که در زمینه ی تولید انواع مختلف سوند، از جمله سوند فولی و نلاتون فعالیت می کنند، انواع مختلف این سوند ها را تولید می کنند. سوند هایی با اندازه های مختلف برای افراد مختلف تولید و روانه ی بازار این تجهیزات می شود. سوند گذاری برای مردان بایستی به وسیله متخصص این کار یا پرستار صورت گیرد. بدیهی است در صورتی که این کار به وسیله افراد ناشی در این زمینه انجام شود، ممکن است به بافت های بدن بیمار، آسیب وارد شود. پرستاران معمولا با نحوه سوند گذاری برای مردان، آشنایی کامل دارند و می توانند به راحتی این کار را انجام دهند. این کار بایستی با ظرافت خاصی انجام شود تا مجاری ادراری بیمار دچار تحریک و خون ریزی نشود.

روش گذاشتن سوند نلاتون در زنان

روش گذاشتن سوند نلاتون در زنان با مردان تفاوت خاصی ندارد. فقط با توجه به این که آلت جنسی مردان با آلت جنسی زنان متفاوت است، لذا تفاوت های جزئی در فرآیند گذاشتن سوند برای آن ها وجود دارد. اما بطور کلی فرآیند سوند گذاری شرایط یکسانی دارد.

چگونه می توانم خودم از سوند نلاتون استفاده کنم؟

بعضی از افراد می خواهند بدانند که آیا می توانند برای خود سوند نلاتون نصب کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فرآیند سوند گذاری، فرآیندی بسیار حساس می باشد. به طوری که اگر فردی با اصول کار آشنایی کامل نداشته باشد، ممکن است باعث صدمه و آسیب به بیمار شود. حال اگر فردی بخواهد برای خود سوند نصب کند، حساسیت این امر چند برابر می شود. در این فرآیند ممکن است فرد به مجاری ادراری خود آسیب برساند و سبب خونریزی آن ها شود. لذا بهتر است افراد هیچ گاه برای خود سوند گذاری را انجام ندهند و برای این کار از متخصص یا پرستار ماهر در این حوزه کمک بگیرند.

مدت زمان استفاده از سوند نلاتون

از جمله مواردی که باید در هنگام استفاده از سوند نلاتون رعایت کرد، این است که این نوع سوند معمولا به صورت دائمی مورد استفاده قرار نمی گیرد. به عبارت دیگر، پس از تخلیه ی ادرار توسط این سوند، بایستی این سوند را از مجاری ادراری بیمار خارج کرده و مدت زمان زیادی نمی توان از این نوع سوند استفاده کرد. در صورت احتباس ادراری مجدد، بایستی دوباره از یک سوند ادراری استریل شده ی دیگر استفاده کرد. دقت داشته باشید که سوند های ادراری بایستی کاملا استریل باشند. در صورتی که این سوند ها استریل نباشند، این امکان وجود دارد که عفونت های باکتریایی و یا قارچی از طریق این سوند ها وارد بدن شده و موجب تشدید عفونت و بروز بیماری های مختلف در بیماران شود.

مشکلات احتمالی در هنگام استفاده از سوند نلاتون

مشکلات متعددی ممکن است در صورت استفاده از سوند نلاتون گریبانگیر افراد شود. از جمله ی این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد زخم در ناحیه ی مجاری ادراری

یکی از مشکلاتی که در اثر استفاده از سوند ادراری گریبان افراد را می گیرد، این است که پس از استفاده از سوند های نلاتون، معمولا زخم هایی در ناحیه ی مجاری ادراری افراد به وجود می آید. این زخم ها ممکن است برای بیماران دردناک باشند.

  • تشدید عفونت های باکتریایی و قارچی در بیماران

در صورتی که سوند نلاتون مورد استفاده استریل نباشد، این احتمال وجود دارد که به جای بهبود بیماری فرد، تشدید علائم در بیمار رخ دهد.

  • استفاده چند باره از سوند نلاتون

به این دلیل که برای هر بار خارج کردن ادرار در موارد احتباس ادراری، بایستی از یک سوند نلاتون استفاده شود، لذا ممکن است بیمار دچار رنجش خاطر شده و از این موضوع آزار ببیند.

درمان زخم ناشی از سوند

همانطوری که گفتیم، در بعضی موارد ممکن است در اثر استفاده از سوند ادراری، زخم هایی در مجاری ادراری بیمار ایجاد شوند. این زخم ها در صورتی که ترمیم نشوند، ممکن است برای بیماران بسیار دردناک باشند. لذا در این گونه موارد، معمولا پزشک برای درمان و ترمیم زخم های ناشی از استفاده کردن از سوند، دارو هایی را تجویز می کند. استفاده از این دارو ها به کنترل و بهبود بیماری کمک بسیاری خواهد کرد.

کلام آخر
در این مقاله سعی شد تا شما را با سوند نلاتون آشنا کرده و درباره ی ویژگی های آن توضیحاتی را خدمت شما عزیزان عرض کنیم. امیدواریم این مقاله توانسته باشد رضایت خاطر شما را جلب کند و از مطالب این مقاله استفاده لازم را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *