مقدمه
نخ بخیه به عنوان یک روش پزشکی برای ترمیم کردن قسمت های جراحی شده دندان و لثه در دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. بخیه کمک میکند که فرآیند بهبود با سرعت بیشتری انجام گیرد و همچنین از زخم و یا جراحت در مقابل عفونت و آلودگی ها محافظت میکند. قیمت نخ بخیه در دندانپزشکی به دو عامل نخ بخیه قابل جذب و غیر قابل جذب بستگی دارد در این مقاله از درمارز اطلاعات جامعی در اختیارتان می گذاریم تا انواع نخ بخیه در دندانپزشکی را بشناسید. تا پایان همراه ما باشید.
انواع نخ بخیه دندانپزشکی
نخ بخیه دندانپزشکی با توجه به خواصی مانند جذبی یا غیرجذبی، تک رشته ای یا چند رشته ای بودن نخ بخیه، روکش دار یا بدون روکش بودن نخ بخیه، رنگ شده و فاقد رنگ و طبیعی یا مصنوعی بودن نخ تقسیم میشوند.
همانطور که گفتیم نخ بخیه به دو نوع جذبی و یا غیر جذبی تقسیم میشود. این نوع نخ بخیه دندانپزشکی به دو شکل نخ بخیه دندانپزشکی جذبی طبیعی و نخ بخیه جذبی مصنوعی دسته بندی میشود که مدت زمان جذب این دو نوع نخ با یکدیگر متفاوت است.
اغلب نوع مصنوعی آن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا کاملاً توسط آنزیم های بدن جذب شود. نخ بخیه دندانپزشکی غیر قابل جذب نیز که اغلب از مواد مختلفی ساخته میشود، توسط بدن قابل جذب نیست. بنابراین پس از گذشت حدود دو هفته و پس از بهبود نسبی جراحت باید توسط پزشک کشیده شود.
محصول پیشنهادی
برای خرید نخ بخیه سوچرز و مشاهده لیست قیمت نخ جراحی سوچرز به صورت عمده با تخفیف ویژه و ارسال فوری به سراسر ایران کلیک کنید.
ماندن نخ بخیه در لثه
نخ بخیه در دندانپزشکی اغلب برای جراحی های لثه به کار برده میشود. به دلیل بافت حساس دهان و دندان این نخ اغلب باید فاقد مواد حساسیت زا و دارای کمترین میزان واکنش پذیری باشد. همچنین استفاده از آن راحت باشد و از استحکام و قطر مناسبی نیز برخوردار باشد.
نخ بخیه در جراحی های دهان و دندان به عنوان یک ماده خارجی برای بدن در نظر گرفته میشود. به همین دلیل اغلب با کمی التهاب همراه است که میتواند بر روی زمان بهبودی تأثیر مستقیمی داشته باشد.
علاوه بر این اگر این نخ از نوع نخ بخیه مصنوعی باشد، میتواند برخی از مواد غذایی را جذب کند و در نتیجه در روند بهبود اختلال ایجاد میشود.
با توجه به اینکه نخ بخیه به دو شکل قابل جذب و غیرقابل جذب مورد استفاده قرار میگیرد گاهی بنا به دلایلی ممکن است نخ بخیه در لثه باقی بماند.
البته در صورتی که این نخ غیر جذبی باشد با مراجعه به پزشک میتوان این مشکل را حل کرد. اما در صورتی که نخ قابل جذب باشد ممکن است پزشک از شما بخواهد که اجازه دهید روند جذب نخ بخیه به صورت طبیعی ادامه پیدا کند و نیازی به کشیدن آن نباشد.
رنگ نخ بخیه جذبی دندان
رنگ نخ بخیه جذبی با توجه به نوع نخ و اینکه دارای روکش و یا فاقد روکش باشد، متفاوت است. ولی در هر صورت از ماده ای کاملاً ایمن ساخته شده است که پس از گذشت مدت زمان مشخصی کاملاً توسط بدن جذب میشود و نیازی به کشیدن نخ بخیه ندارد.
بخیه اغلب به منظور تثبیت و فیکس کردن بافت های اطراف لثه بکار میرود. بخیه کمک میکند بافت های اطراف لثه کاملا به استخوان فک متصل شوند و از ورود مواد غذایی به قسمت های خالی جلوگیری میکند.
بخیه ها همچنین باعث میشود که قسمت های باز زخم به حداقل برسند و مقاومت زخم ها نیز بالاتر برود. به علاوه اینکه خونریزی نیز کاهش پیدا میکند زیرا هنگامی که دندان کشیده میشود بخیه زدن کمک میکند بافت ها در کنار یکدیگر به صورت فشرده قرار گیرند و درنتیجه خونریزی با سرعت بیشتری کاهش مییابد.
برای مشاهده قیمت انواع نخ بخیه سیلک به سایت درمارز طب مراجعه کنید.
برای جوش خوردن بخیه لثه چی بخوریم؟
برای جوش خوردن بخیه لثه و یا به عبارتی کمک به تسریع روند بهبود زخم های لثه پس از جراحی بهتر است از مواد مغذی و ویتامین ها استفاده کنید.
به عنوان مثال استفاده از کلسیم و مواد پروتئینی کافی در رژیم غذایی کمک میکند که بافت های لثه با سرعت بیشتری بهبود پیدا کنند. بنابراین مصرف مواد خوراکی مانند کنجد، شیر و بادام توصیه میشود.
همچنین قرار دادن سبزیجات در رژیم غذایی میتواند به جذب املاح و ویتامین ها کمک کند. بنابراین میتواند تأثیر مستقیمی بر سرعت بهبود زخم ها داشته باشد. همچنین مصرف میوه ها که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند میتواند به کاهش التهابات بخیه ها کمک کند.
استفاده از نوشیدنی های مغذی لبنی و چای نیز میتواند کمک کند که مواد مغذی به بدن شما برسد. البته در صورتی که جویدن غذاها برای شما امکان پذیر نباشد این خوراکی ها ارزش بیشتری خواهند داشت.
باز شدن بخیه دندان
گاهی پیش میآید که بخیه دندان در مواردی باز شود، در این شرایط بهترین راه این است که در کمترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند با معاینه دقیق قسمت بخیه شده تصمیم بگیرد که لازم است دوباره بخیه انجام شود و یا اینکه اجازه دهند روند بهبود سپری شود.
به طور کلی پس از انجام جراحی های دندان و انجام بخیه اغلب به منظور جلوگیری از مشکلاتی مانند بازشدن بخیه دندان پزشک توصیه میکند که بزاق دهان را خارج نکنید و آن را قورت دهید. همچنین از خوردن مایعات داغ و مواد غذایی سفت خودداری کنید و حتی مایعات را به وسیله نی بنوشید. علاوه بر این داروهای تجویز شده را به موقع مصرف کنید و از دهانشویه استفاده کنید. پس از ده روز نیز مجدداً برای بررسی بخیه ها به پزشک مراجعه کنید.
عوارض دیر کشیدن بخیه دندان
بعد از انجام بخیه، پزشک با توجه به شرایط شما زمانی را مشخص میکند که برای کشیدن بخیه باید مجدداً به مطب یا کلینیک مراجعه کنید. در صورت عدم توجه به این موضوع، دیر کشیدن نخ بخیه میتواند عوارضی مانند جذب مواد غذایی به وسیله نخ بخیه و ایجاد عفونت و التهاب را به دنبال داشته باشد که تأثیر مستقیمی بر روند بهبود خواهد داشت.
علاوه بر این نیز پس از کشیدن بخیه دندان باید سعی کنید از قسمت جراحی شده مراقبت کنید زیرا پروسه بهبود کامل بیش از 5 هفته طول خواهد کشید. بنابراین بهتر است بهداشت دهان خود را رعایت کنید و از غذاهای بسیار سفت، تند و اسیدی پرهیز کنید. همچنین از لمس قسمت جراحی شده نیز خودداری کنید.
آیا بخیه دندان عقل را باید کشید؟
با توجه به نوع نخ بخیه استفاده شده توسط پزشک این مسئله تشخیص داده میشود که آیا پس از گذشت مدت زمان تعیین شده لازم است نخ بخیه کشیده شود یا نیازی نیست. زیرا گاهی پزشکان از نخ بخیه قابل جذب استفاده میکنند که این نخ نیازی به کشیدن ندارد و پس از گذشت مدت زمان مشخصی و با سپری شدن روند بهبود به صورت خود به خود جذب میشود.
اما در صورتی که پزشک از نخ بخیه غیر قابل جذب استفاده کند حدود یک هفته بعد باید برای کشیدن بخیه دندان عقل به پزشک مراجعه کنید. کشیدن نخ بخیه دردناک نیست زیرا پزشک بعد از استفاده از دهانشویه به آرامی قسمتی از نخ بخیه را با پنس میگیرد و با تیغ آن را برش میدهد.
سخن پایانی
برای جمع بندی این مقاله با عنوان انواع نخ بخیه در دندان پزشکی به شما می گوییم که نخ های بخیه در دندانپزشکی همانند سایر نخ های بخیه است و همان ویژگی های جذبی و غیر جذبی بودن را دارد. نخ های جذبی به مرور توسط آنزیم های بدن جذب می شود اما نخ های غیر قابل جذب بعد از حدود یک هفته از عضو مورد نظر برداشته یا اصطلاحا کشیده می شود. برای خرید انواع نخ بخیه به قیمت عمده می توانید به فروشگاه درمارز طب مراجعه کنید.