پزشکی

دستکش نیتریل چیست؟

دستکش نیتریل چیست

آنچه در این مقاله می خوانید: دستکش نیتریل یکی از دستکش های پرکاربرد و یک دستکش از خانواده دستکش ‌های لاتکس است با این تفاوت که نسبت به دستکش های لاتکس مقاوم تر است و همچنین از بروز حساسیت نیز جلوگیری می‌کند. در این مقاله به معرفی این دستکش و انواع آن پرداخته شده است برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

دستکش نیتریل اولین بار در سال 1990 از لاستیک های مصنوعی به نام اکریلونیتریل و مونومر بوتادین تولید و به بازار عرضه شد. از آنجاییکه این دستکش نسبت به سایر دستکش های موجود مقاوم تر است و همچنین باعث ایجاد حساسیت نمی ‌شود به سرعت در بین مصرف کنندگان محبوبیت پیدا کرد.

در حال حاضر دستکش نیتریل با توجه به تقاضای بازار برای سه کاربرد تولید می‌شود. دستکش پزشکی که به رنگی آبی است و دارای ضخامت کمتری است که به پزشک برای انجام حرکات سریع تر دست کمک می‌کند. دستکش صنعتی و دستکش عمومی که به رنگ مشکی هستند و با داشتن رنگ تیره هرگونه پارگی و یا سوراخ را به خوبی نشان می‌دهند. این دستکش ها اغلب در فعالیت های آزمایشگاهی، فعالیت های شیمیایی و در هنگام آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع دستکش نیتریل

  دستکش نیتریل به عنوان یکی از انواع دستکش های جراحی پرمصرف تولید و به بازار عرضه می‌شود. این دستکش علاوه بر کاربردهای پزشکی در فعالیت های تجاری و خانگی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستکش به دو صورت پودر دار و بدون پودر نیز در بازار موجود است که نوع بدون پودر آن به دلیل کاهش محتوای شیمیایی کمتر باعث ایجاد حساسیت می‌شود بنابراین نسبت به نوع پودری بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همانطور که می دانید با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه قیمت این دستکش نیز دارای نوسان است. در حال حاضر برندهای مختلفی دستکش نیتریل را تولید و به بازار عرضه می‌کنند. برای آگاهی از قیمت انواع دستکش نیتریل می‌توانید با فروشگاه لوازم پزشکی درمارز تماس حاصل نمایید تا از تخفیفات این فروشگاه بهرمند شوید.

  • دستکش نیتریل رنگی

دستکش نیتریل رنگی از پلیمرهای مصنوعی سه گانه تهیه شده است که در فرآیند آماده سازی لاستیک تولید می‌شوند. این دستکش رنگی گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که به دستکش لاتکس آلرژی دارند. در تهیه این نوع دستکش هیچ گونه پودری استفاده نشده است بنابراین می‌توان گفت کاملاً ضد حساسیت است.

دستکش نیتریل رنگی همچنین بسیار نرم و انعطاف پذیر است به همین دلیل به راحتی پوشیده می‌شود و با داشتن قابلیت چسبیدن به دست نسبت به سایر دستکش های موجود در بازار کاربرد بیشتری دارد. این دستکش ها در دو رنگ آبی و مشکی تولید می‌شوند که رنگ آبی آن اغلب کاربرد پزشکی دارد و رنگ مشکی نیز برای سایر فعالیت ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستکش نیتریل رنگی مانند اغلب دستکش های جراحی و بهداشتی به صورت یکبار مصرف تولید می‌شود اما در مقابل آسیب هایی مانند پاره شدن، سوراخ شدن یا آسیب های مشابه بسیار مقاوم بوده و دارای استحکام بسیار بالایی است. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند در مقابل عوامل بیماری زا مانند میکروب، ویروس و سایر آلودگی ها بهتر است از دستکش نیتریل رنگی به جهت ایمنی بالای این نوع دستکش استفاده کنید. همچنین به دلیل مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی نیز به عنوان بهترین گزینه جهت استفاده در آزمایشگاه ها و مراکز صنعتی به شمار می‌رود.

تفاوت دستکش نیتریل با دستکش لاتکس

تفاوت دستکش نیتریل با دستکش لاتکس

با توجه به بیمارهای واگیردار اخیر استفاده از دستکش بسیار رایج شده است اما به دلیل اینکه استفاده طولانی مدت از دستکش لاتکس در بسیاری از افراد باعث ایجاد مشکلاتی مانند خشکی پوست، خارش و سوزش و پوسته شدن و قرمزی شدید می‌شود اغلب افراد دستکش های نیتریل را به دستکش های لاتکس ترجیح می‌دهند.

دستکش های نیتریل و دستکش های لاتکس قابل مقایسه ترین گزینه ها برای کاربردهای پزشکی و صنعتی هستند. برخلاف نیتریل که یک پلیمر لاستیک مصنوعی، لاتکس یک لاستیک طبیعی است. به این معنی که دستکش های لاتکس یک منبع زیست تخریب پذیر و تجدید پذیر هستند.

کاربردهای متداول دستکش های نیتریل و لاتکس شامل حفاظت شخصی برای کاربردهای صنعتی عمومی و مراقبت های بهداشتی است. در حالی که دستکش های لاتکس یک انتخاب محبوب برای دستکش های جراحی هستند، دستکش های نیتریل بیشتر برای معاینه پزشکی استفاده می‌شوند.

این تمایز بین کاربردها در درجه اول به دلیل سطوح خطر مرتبط با واکنش آلرژیک نوع 1 از سوی مصرف کنندگان و بیماران است. لاستیک نیتریل هیچ خطری آلرژیکی ندارد.

امروزه بسیاری از مشاغل اقدامات احتیاطی علیه استفاده از لاتکس برای جلوگیری از بروز آلرژی انجام داده‌اند. دستکش های نیتریل به دلیل داشتن خواصی همچون حساسیت بالا، دوام و محافظت خوب در مقایسه با دستکش های لاتکس به جایگزینی مناسب برای آنها تبدیل شده‌اند.

هنگامی که آلرژی نگران کننده نیست، دستکش های لاتکس مهارت و راحتی بیشتری را در طول عملیاتی که نیاز به دقت دارند ارائه می‌دهند. جراحان، دندانپزشکان و سایر کارکنان مراقبت های بهداشتی عموما دستکش های لاتکس را ترجیح می‌دهند.

دستکش‌ های نیتریل با وجود انعطاف ‌پذیری پایین ‌تر، مقاومت بیشتری در برابر سوراخ شدن از خود نشان می‌دهند. این دستکش ها همچنین برای محافظت کارکنان در برابر مواد شیمیایی خطرناک یا خورنده بسیار مفید هستند.

ویژگی های دستکش های نیتریل

دستکش نیتریل از ماده ای به نام اکریلونیتریل تهیه شده است که خاصیت کشسانی بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد به همین دلیل به راحتی قابل استفاده است. این دستکش نسبت به سایر دستکش های موجود در بازار از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل همین مقاومت بالا در طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستکش نیتریل دارای ویژگی های منحصر به فردی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

  • ماده اولیه این دستکش آکریلونیتریل بوتادین است.
  • قابلیت استفاده طولانی مدت را دارد.
  • دارای مقاومت شیمیایی بالایی است.
  • از مقاومت فیزیکی بالایی برخوردار است.
  • قابل بازیافت بوده از اینرو یک دستکش ذوستدار محیط زیست تلقی می شود.
  • در 4 رنگ آبی، مشکی، نارنجی و بنفش تولید می شود.
  • دارای 5 نوع سایز بندی مختلف است.

سخن پایانی: در این مقاله سعی شد به سوال دستکش نیتریل چیست پاسخ داده شود و ویژگی ها و انواع این دستکش و کاربرد آن توضیح داده شد. این دستکش دارای استقامت بسیار مناسبی است و برای کاربردهای طولانی مدت یک دستکش ایده آل است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *