پزشکی

از نحوه کشیدن انواع بخیه چه می دانید؟

نحوه کشیدن انواع بخیه

مقدمه
در این مقاله از مجله درمارز با نحوه کشیدن انواع بخیه در نواحی مختلف بدن آشنا می شوید. برای کشیدن بخیه به ابزارهایی مانند قیچی، موچین و ناخن گیر نیاز دارید. همچنین برای استریل کردن وسایل الکل طبی لازم است. بعد از کشیدن بخیه نیز برای بهبود سریع تر بهتر است از یک کرم ترمیم کننده استفاده کنید.

به طور کلی بخیه به دو شکل جذبی و غیر جذبی با توجه به ناحیه آسیب دیده و همچنین نظر پزشک انجام می‌گیرد. بخیه های جذبی که اغلب در قسمت های حساس و یا اندام های داخلی استفاده می‌شوند نیازی به کشیدن ندارند. اما بخیه های غیر جذبی پس از گذشت مدت زمان مشخصی با توجه به نظر پزشک باید از پوست جدا شوند.

اگرچه فرآیند جدا کردن بخیه از قسمت خارجی پوست عمل بسیار ساده ای است اما بهتر است توسط پزشک و یا کادر درمان انجام شود. برای کشیدن بخیه به قیچی جراحی و یا موچین، اسپری ضدعفونی کننده و پنبه نیاز است.

ابتدا باید وسایل را کاملاً ضدعفونی کنید و سپس محل زخم را ضدعفونی کرده و با استفاده از موچین یا قیچی جراحی به آرامی گره بخیه ها را از سطح پوست جدا کنید. سپس به نخ بخیه را از سطح پوست جدا کنید. در ادامه محل زخم را کاملاً ضدعفونی کرده و از پماد آنتی باکتریال بر روی زخم استفاده کنید.

 اگر هنگام کشیدن بخیه زخم دچار خونریزی شد به سرعت محل زخم را ضدعفونی کنید و آن را پانسمان کنید. حتی می‌توانید محل زخم را پانسمان کرده و تا بهبودی کامل به پانسمان کردن زخم ادامه دهید.

نحوه کشیدن بخیه یکسره

برای کشیدن بخیه یکسره ابتدا بهتر است مطمئن شوید که زخم شما کاملاً بهبود پیدا کرده است. سپس در منزل و یا در درمانگاه اقدام به کشیدن بخیه کنید. اگر در منزل می‌خواهید این کار را انجام دهید بهتر است ابتدا کاملاً دستان خود و وسایلی مانند موچین، ناخن گیر و قیچی جراحی را ضدعفونی کنید.

سپس کاملاً محل زخم را ضدعفونی کنید و به آرامی گره ابتدا و انتهای سطح پوست را به وسیله ناخن گیر یا قیچی جدا کنید و سپس بقیه بخیه را نیز به وسیله نوک قیچی از پوست به آهستگی جدا کنید.

 مراقب باشید که قیچی با سطح پوست برخورد نداشته باشد زیرا ممکن است موجب جراحت و خونریزی شود. پس از جدا کردن کامل بخیه ها، سطح پوست را با الکل ضدعفونی کنید و از کرم های ترمیم کننده برای از بین بردن محل زخم بنا به نظر پزشک استفاده کنید.

نحوه کشیدن بخیه سزارین در منزل

نحوه کشیدن بخیه سزارین در منزل شامل چندین مرحله است. قبل از انجام این کار بهتر است مطمئن شوید که زخم سزارین کاملاً خوب شده است و در ناحیه مورد نظر هیچ گونه عفونت یا قرمزی وجود ندارد، سپس اقدام به کشیدن بخیه کنید.

برای کشیدن بخیه سزارین ابتدا وسایل مورد نیاز را که شامل یک وسیله نوک تیز مانند موچین، ناخن گیر، یک ماده ضدعفونی کننده مانند الکل و همچنین باند و پانسمان است را آماده کنید.

سپس وسیله نوک تیز و دستان خود را ضدعفونی کرده و به آهستگی گره های بخیه سطح زخم را بالا آورده و از پوست جدا کنید. محل زخم سزارین را با الکل ضدعفونی کنید و در صورت نیاز کرم های ترمیم کننده استفاده کنید. بهتر است تا زمانی که زخم سزارین کاملاً بهبود پیدا کند به خوبی از آن مراقبت کنید.

برای مشاهده قیمت انواع نخ بخیه سیلک به سایت درمارز مراجعه کنید.

نحوه کشیدن بخیه سر

برای کشیدن بخیه سر به دلیل حساس بودن پوست سر باید جوانب احتیاط را رعایت کنید و این کار را در آرامش انجام دهید. بهتر است از یک فرد دیگر برای ثابت نگه داشتن سر بیمار و همچنین موهای بیمار کمک بگیرید.

ابتدا دست های خود را به خوبی بشویید و خشک کنید و بعد از اینکه وسیله ای مانند قیچی جراحی که نوک بسیار تیزی دارد را کاملاً استریل کردید به‌ آرامی با توجه به نحوه انجام بخیه گره ها را از پوست جدا کنید.

پس از اینکه گره ها را جدا کردید به آرامی نخ های بخیه را از پوست جدا کنید و سپس بلافاصله محل زخم را ضدعفونی کنید. برای رعایت بهداشت فردی بهتر است تا چند روز محل زخم را خشک نگه دارید و از وسایلی مانند انواع سشوار و…استفاده نکنید.

کشیدن بخیه دیسک کمر

پس از انجام عمل دیسک کمر معمولاً در ناحیه کمر از بخیه استفاده می‌شود که با توجه به نظر پزشک می‌تواند از نوع جذبی یا غیر جذبی باشد. در صورت جذبی بودن بخیه پس از بهبودی کامل نخ بخیه به صورت خود به خود از طریق آنزیم های موجود در پوست جذب می‌شود. در صورتی که بخیه از نوع غیرجذبی باشد پس از اطمینان از اینکه کاملاً دو طرف بافت پوست در قسمت برش خورده به هم متصل شده‌اند و تقریباً می‌توان گفت که بافت ترمیم شده است با نظر پزشک اقدام به کشیدن نخ بخیه کنید.

در این مرحله پس از استریل کردن دست ‌ها و قیچی جراحی و همچنین کمر بیمار پزشک یا پرستار به آرامی گره بخیه را جدا کرده و سپس بخیه را از بین بافت پوست بیرون می‌آورد. در مرحله آخر نیز پوست را کاملاً ضدعفونی می‌کند و با توجه به نظر پزشک از پانسمان استفاده می‌شود.

نحوه کشیدن بخیه زیر جلدی

برای کشیدن بخیه زیر جلدی باید به این نکته توجه داشت که بخیه در کدام قسمت بدن انجام شده است. با توجه به این نکته و حساسیت اندام مورد نظر پزشک و یا  پرسنل مراقبت های بهداشتی اقدام به جداکردن بخیه از پوست می‌کنند.

برای کشیدن بخیه زیر جلدی باید پس از ضدعفونی کردن پوست و همچنین قیچی جراحی گره بخیه را در صورتی که از نوع پیوسته است از قسمت انتها و ابتدا جدا کرده و سپس هریک از بخیه های زیرجلدی را از بافت پوست جدا کنید. در صورت عدم خونریزی پوست را ضدعفونی کرده و کاملاً خشک کنید. پس از کشیدن بخیه بهتر است ناحیه مورد نظر را تا مدتی از آلودگی ها دور نگه دارید و از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به طور مستقیم نیز خودداری کنید.

لوسیون های حاوی ویتامین  Eبه دلیل داشتن خواص آنتی ‌اکسیدانی می‌توانند به روند بهبود زخم کمک کند اما بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.

برای کاهش درد کشیدن بخیه چه کنیم؟

زمان کشیدن بخیه قسمت های مختلف بدن با توجه به نوع و تعداد بخیه و شرایط بیمار متفاوت است. این کار با توجه به نظر پزشک و پس از انجام بررسی کامل انجام می‌گیرد. به طور کلی برای کاهش درد کشیدن بخیه، پزشکان زمان مشخصی، تقریباً حدود دو هفته را برای کشیدن بخیه مشخص می‌کنند.

 در طول این زمان اغلب لبه های جراحت وارد شده به خوبی رشد کرده‌اند و می‌توان گفت طرفین بافت پوست به یکدیگر چسبیده‌اند. در ادامه به منظور کاهش درد بیمار از وسایل مناسب و قرار دادن بیمار در وضعیت مناسب استفاده کنید. به آرامی بلند کردن بخیه ها و حفظ آرامش بیمار کمک می‌کند که هنگام کشیدن بخیه بیمار درد کمتری را حس کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *