پزشکی

گاز استریل چیست و نحوه استفاده صحیح از آن

گاز استریل چیست و نحوه استفاده صحیح از آن

مقدمه
گاز استریل یکی از پرکاربردترین محصولات بهداشتی و پزشکی است که در مراکز درمانی، محل کار و در خانه اغلب همیشه در دسترس است و مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاز استریل به عنوان سریع ترین و بهداشتی ترین راه حل برای بستن زخم ها و بریدگی ها در نظر گرفته می‌شود. این محصول از الیاف بسیار نرمی تهیه شده است و استفاده از آن نیز بسیار آسان است. برای استفاده از آن فقط کافی است قبل از استفاده دستان خود را ضدعفونی کرده باشید و بعد از تمیز و ضدعفونی کردن زخم از گاز استریل استفاده کنید.

گاز استریل چیست؟

گاز استریل از الیاف بسیار سبک و توری مانند تهیه شده است که به صورت کاملاً بهداشتی بسته بندی شده و به دو شکل ساده و خط دار و استریل و غیر استریل در بازار موجود است.

ابعاد آن به گونه ای از طراحی شده است که به طور کامل زخم و یا بریدگی را پوشش دهد و به عنوان پانسمان از زخم محافظت کند. این محصول بهداشتی با قابلیت استریل بودن خود کمک می‌کند که زخم کاملاً ضدعفونی شود.همچنین از ورود مواد بیماری زا به درون زخم نیز جلوگیری می‌کند.

به همین دلایل اغلب می‌تواند در روند تأثیر بهبود زخم نقش مؤثری داشته باشد و به عنوان بهترین گزینه برای پوشاندن زخم در نظر گرفته شود. علاوه بر این گاز استریل فاقد مواد سمی و حساسیت زا می‌باشد و برای همه قسمت های بدن قابل استفاده است.

کاربردهای گاز استریل 

گاز استریل در واقع یک پانسمان بهداشتی است که از زخم و بریدگی ها محافظت می‌کند. همچنین به دلیل قابلیت جذب بالا باعث می‌شود ترشحات و خون آبه های زخم باعث ایجاد عفونت نشوند، در نتیجه زخم یا بریدگی در مدت زمان کمتری درمان خواهد شد.

این محصول علاوه بر استفاده در بریدگی ها و زخم های ایجاد شده در قسمت خارجی بدن در موارد سوختگی نیز استفاده می‌شود که اغلب از نوع وازلینه آن برای سوختگی ها استفاده می‌کنند.

 زیرا به دلیل آغشته بودن به روغن به سطح پوست نمی‌چسبد. به طور کلی گاز استریل در هنگام ایجاد آسیب های سطحی پوست به منظور جلوگیری از خونریزی و برای بستن زخم ها در مراکز درمانی و بیمارستان ها و منازل اغلب به کار برده می‌شود.

گاز استریل در ابعاد و شکل های مختلفی در بازار موجود است که این تنوع کمک می‌کند کادر درمان بتوانند از این محصول بهداشتی در مواقع ضروری استفاده کنند.

مقاله پیشنهادی
باند یکی دیگر از وسایل تعویض پانسمان است برای دانستن فرق این دو مطالعه مقاله «تفاوت گاز استریل و باند چیست» پیشنهاد می کنیم.

در چه مواقعی از گاز استریل استفاده کنیم؟

گاز استریل یک گزینه مناسب و در دسترس است که در ابعاد و ساختار مختلف به عنوان یکی از لوازم پرمصرف بهداشتی در موقعیت های مختلف استفاده می‌شود.

اغلب با توجه به زخم و یا آسیب ایجاد شده از یکی از انواع این گاز استفاده می‌شود. یکی از بیشترین مواقعی که از این محصول بهداشتی استفاده می‌شود در اتاق عمل و در جراحی ها است.

گاز استریل به دلیل استریل بودن، قابلیت پوشانندگی زخم، جذب ترشحات و خون در انواع زخم های باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به دلیل اینکه ساختار آن مشبک است با کمک به عبور جریان هوا از ایجاد تعریق و عفونت نیز جلوگیری می‌کند.

هرچند که گاز استریل دارای ظاهر بسیار ظریف و ساده ای است اما می‌تواند از زخم های باز به خوبی محافظت کند و به عنوان یک پانسمان ایمن به فرد کمک می‌کند که بتواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد.

نحوه استفاده از گاز استریل 

برای استفاده مناسب از گاز استریل ابتدا باید ابعاد زخم یا بریدگی را در نظر بگیرید. شما باید از گاز استریلی استفاده کنید که ابعاد آن از زخم بزرگ ‌تر باشد که بتواند کاملاً زخم یا بریدگی ایجاد شده در پوست را پوشش دهد.

بنابراین پس از مشخص کردن اندازه گاز استریل ابتدا زخم یا بریدگی را به خوبی ضدعفونی کنید و سپس به آرامی به وسیله پد یا گاز استریل اطراف زخم و سطح زخم را خشک کنید و گاز استریل را بر روی زخم قرار دهید.

 این کار را به گونه ای انجام دهید که گاز علاوه بر زخم، اطراف زخم را نیز کاملاً پوشش دهد. همچنین توجه کنید که از گاز استریل با ضخامت کافی استفاده کنید که بتواند ترشحات زخم را به خوبی جذب کند.

 سپس زخم را بانداژ کنید. سعی کنید که بانداژ را طوری انجام دهید که بتواند کاملاً زخم را ثابت نگه دارد. نیازی نیست که بانداژ بیش از حد محکم و سفت انجام شود.

مقاله پیشنهادی
برای این که بدانید گاز استریل چه تفاوتی با گاز غیر استریل دارد، مطالعه مقاله «تفاوت گاز استریل و غیر استریل چیست» پیشنهاد می کنیم.

چگونه از چسبیدن گاز به زخم جلوگیری کنیم؟

هنگامی که زخم را پانسمان می‌کنیم زخم ها و بریدگی ها اغلب با ترشحاتی همراه هستند که با گذشت زمان این ترشحات خشک شده و به گاز استریلی که به عنوان پانسمان بر روی زخم قرار داده شده است، می‌چسبد. در این صورت گاز استریل هنگام جدا شدن می‌تواند بسیار دردناک باشد و حتی موجب خونریزی مجدد زخم بسته شده شود.

 برای حل این مشکل بهتر است هنگام ضدعفونی کردن زخم اجازه دهید زخم کاملاً خشک شود و سپس از گاز استریل استفاده کنید.

همچنین می‌توانید از پماد یا اسپری های ضدعفونی کننده و یا پدهای روغنی قبل از اینکه گاز استریل را بر روی زخم قرار دهید، استفاده کنید. این موارد کمک می‌کنند که گاز استریل به زخم نچسبد.

چه زمانی پانسمان را عوض کنیم؟

زمان تعویض پانسمان به عوامل بسیاری مانند محل زخم و میزان جراحت وارد شده بستگی دارد. همچنین به میزان تماس زخم با عوامل آلوده کننده مانند آب، مواد شوینده و ترکیبات صنعتی نیز مرتبط است.

 در صورت کثیف شدن پانسمان باید به سرعت آن را تعویض کنید. به طور کلی هر چند روز یکبار با توجه به نظر پزشک باید پانسمان عوض شود و پس از ضدعفونی کردن زخم دوباره ناحیه آسیب دیده را پانسمان کنید.

البته در زخم های سطحی پزشکان اغلب توصیه می‌کنند که زخم را مقداری در معرض هوا قرار دهید زیرا می‌تواند در روند بهبود تأثیر مثبتی داشته باشد. اگر پانسمان به وسیله ترشحات زخم آلوده شد باید در کمترین زمان ممکن پانسمان را تعویض کنید.

 بنابراین با توجه به عوامل گفته شده می‌توانید در مدت زمانی که زخم یا جراحت ایجاد شده به بهبودی کامل برسد اقدام به تعویض پانسمان نمایید.

سخن پایانی
گاز استریل یک وسیله مناسب و مقرون به صرفه برای پانسمان زخم و سوختگی است. این محصول در بسته بندی های تکی و استریل شده عرضه می شود. برای خرید گاز استریل به قیمت عمده می توانید به سایت درمارز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *