مقدمه
دستکش های یکبار مصرف در انواع مختلفی به فروش می رسند. برای افرادی که از کاربرد انواع دستکش یکبار مصرف آگاهی ندارند، مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی را در اختیارشان می گذارد. تا پایان همراه ما باشید.
نگاهی به انواع دستکش های یکبار مصرف
اگر در زمینه پزشکی، مراقبتهای بهداشتی، صنعت تعمیرات خودرو، پخت غذا یا آرایشگری کار میکنید، احتمالاً روز کاری شما با پوشیدن یک جفت دستکش محافظ یکبار مصرف شروع میشود. دستکش یکبار مصرف یکی از پرمصرف ترین محصولات پزشکی مصرفی است. آنها یک سد محافظ برای دستهای شما دربرابر عوامل بیرونی ایجاد می کنند و از انتقال عفونت از طریق مایعات بدن، سوختگی ناشی از مواد شیمیایی خطرناک و فرسودگی عمومی جلوگیری می کنند. دستکش ها همچنین به حداقل رساندن خطر آلودگی متقابل کمک می کنند. همچنین از محصولات، تجهیزات، نمونه ها و سطوحی که باید با آنها کار کنید محافظت می کنند.
شما میتوانید از بین انواع دستکش های یکبار مصرف بهترین نوع دستکش را بر حسب نیازتان خریداری کنید. شرکت درمارز طب یکی از باسابقه ترین فروشگاه های پخش عمده وسایل مصرفی پزشکی است که اقلام مصرفی با کیفیت بالا و قیمت مناسب را از برندهای مطرح بازار عرضه می کند. شما برای استعلام قیمت ها و نحوه سفارش دهی می توانید با کارشناسان ما در درمارز طب تماس بگیرید.
در ادامه این مقاله به بررسی اجمالی مزایا و معایب انواع دستکش یکبار مصرف می پردازیم:
مزایای دستکش یکبار مصرف
پوشیدن دستکش های یکبار مصرف در پزشکی و صنایع مختلف مزیت های زیر را به همراه دارد:
- مانع آسیب رسیدن به دست می شود.
- از قرار گرفتن دست در معرض مواد سمی جلوگیری می کند.
- مانعی برای انتقال بیماری های پوستی می شود.
- از آلودگی متقاطع یا لمسی جلوگیری می کند.
- از شما در برابر خطرات ناشناخته محافظت می کند.
معایب دستکش یکبار مصرف
اگرچه دستکش یکبار مصرف از دستها در برابر عوامل محیطی خطرناک محافظت میکنند، اما استفاده مکرر از آنها مشکلاتی دارد. کثیفی، حساسیت، مرطوب شدن، آلرژی و عدم راحتی مهم ترین معایبی هستند که باید در نظر گرفته شوند. زیرا حساسیت آلرژیک ممکن است توانایی کاربر را برای انجام وظایف لازم در محیط شغلی مختل کند.
معرفی انواع دستکش های یکبار مصرف و کاربردهای آنها
دستکش های یکبار مصرف معمولا در انواع مختلف دستکش جراحی، دستکش نیتریل، دستکش لاتکس، دستکش وینیل و دستکش نایلونی طراحی و عرضه می شوند. هر یک از این دستکش ها ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی دارند که در ادامه سعی در معرفی این دستکش ها و کاربردهایشان داریم. اما قبل از آن می توانید با نگاهی به تصویر زیر اطلاعات مختصری از کاربردهای هر کدام از دستکش های یکبار مصرف به دست آورید:
1- دستکش جراحی و کاربرد آن
دستکش جراحی نوعی دستکش یکبار مصرف است. بیشتر برای جراحی دندان و انجام عمل ها در اتاق عمل برای جلوگیری از انتقال آلودگی بین بیمار و پزشک کاربرد دارد. از لحاظ قیمتی از انواع دیگر گرانتر است. این دستکش در دو نوع کم پودر و بدون پودر موجود است.
فرق بین دستکش های جراحی و دیگر دستکش های یکبار مصرف همچون لاتکس و نیتریل در این است که دستکش های جراحی، استانداردهای کیفی بالاتری دارند. دستکش های جراحی کاملا استریل هستند و به صورت جفتی بسته بندی می شوند. اما دستکش های دیگر در بسته های حجیم و به صورت یکجا بسته بندی می شوند. دستکش های جراحی از نظر سایز بندی نیز نسبت به دستکش های معاینه پزشکی دقیق تر هستند.
2- دستکش نیتریل و کاربرد آن
دستکش نیتریل در ضخامت های مختلف، پودری و بدون پودر می باشد. ساخته شده از لاستیک نیتریل بوتادین، جایگزین مناسبی برای افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس است. این دستکش ها ماندگاری طولانی دارند و مقاومت بیشتری در برابر سوراخ شدن دارند.
این دستکش ها تناسب، احساس، مهارت و دوام بیشتری را ارائه می دهند و در برابر روغن ها، حلال ها و مواد شیمیایی مقاوم تر هستند. آنها برای استفاده در چندین بخش از جمله علوم آزمایشگاهی، کشاورزی، فرآوری گوشت، پزشکی و مراقبت های بهداشتی ایده آل هستند.
علاوه بر این، فرمول نیتریل تحمل بالایی در برابر گرما دارد و دستکش ها را برای کاربردهای اتوکلاو و شیمی درمانی مناسب می کند و همچنین به طور موثر بارهای الکترواستاتیکی را بر روی سطح می شکند تا آلودگی ذرات را کاهش دهد.
دستکش های نیتریل در رنگ ها متنوع عرضه می شوند و افرادی که به دستکش های رنگی علاقه دارند می توانند از بین دستکش های نیتریل انتخاب کنند.
3- دستکش لاتکس و کاربرد آن
دستکش لاتکس ساخته شده از مواد طبیعی زمانی رایج ترین انتخاب برای دستکش یکبار مصرف در تمام صنایع بودند. با وجود ورود فرمولهای مصنوعی جدیدتر و پیشرفتهتر، دستکشهای لاتکس همچنان محبوب هستند.
انعطافپذیری و تناسب با فرم دست ها، باعث شده این دستکشها، مهارت، لامسه و راحتی زیادی را ارائه دهند و آنها را برای کاربردهای پزشکی، مکانیکی و خدمات غذایی مناسب میسازند. دستکش های لاتکس دارای طیف وسیعی از ضخامت ها و رنگها هستند. همچنین بسته به نوع آن ها در برابر سوراخ شدن و پارگی استقامت متفاوتی دارند.
آنها را می توان بدون پودر یا با نشاسته ذرت، پودر کرد تا سریع و آسان پوشیده و درآورده شود. با این حال، لاتکس به عنوان یک آلرژین شناخته شده است و می تواند علائمی از خشکی پوست تا مشکلات پوستی شدید ایجاد کند.
4- دستکش وینیل و کاربرد آن
دستکش وینیل یکی از انواع دستکش های یکبار مصرف است. وینیل از مواد مصنوعی به جای لاتکس طبیعی ساخته شده است. این دستکش با پودر نشاسته ذرت مخلوط می شود تا انعطاف پذیرتر و پوشیدنی آن راحت تر.
اگرچه دستکشهای وینیل دوام کمتری دارند، اما معمولاً در مقایسه با همتایان نیتریل و لاتکس خود گزینهای ارزانتر هستند. بنابراین برای کارهای کم خطر که در آن سهولت و استفاده کوتاه مدت مکرر مورد نیاز است، ایدهآل هستند. علاوه بر این، فرمول بدون لاتکس احتمال واکنش پوست را به آن کاهش میدهد، اما ماهیت نفوذپذیر این ماده باعث میشود که آن را فقط برای روشهای غیر اسپتیک با خطر کم تماس با خون یا سایر مایعات بدن استفاده کنند. دستکش های وینیل در دو نوع پودری و بدون پودر موجود هستند.
5- دستکش نایلونی و کاربرد آن
دستکش نایلونی کیفیت مطلوبی دارند با این حال، در مقایسه با جایگزین های لاتکس و نیتریل، ارزان تر هستند. دستکش یکبار مصرف نایلونی به شما در کارهایی که نیاز به جابجایی و همچنین کمی محافظت دارید، کمک می کند. دستکش های نایلونی ساده و دردسترس هستند. بنابراین به دلیل مقرون به صرفه بودن کاربردهای مختلفی دارند از جمله در مصارف پزشکی، آشپزخانه ها، اغذیه فروشی ها و… دارند. این نوع دستکش شفاف است. دستکش نایلونی تک سایز است و حساسیت زا نیست.
سخن پایانی
در این مقاله درباره کاربرد رایج ترین دستکش های یکبار مصرف صحبت کردیم. انواع دستکش یکبار مصرف شامل دستکش جراحی، لاتکس، وینیل، نیتریل و نایلونی را می توانید از شرکت درمارز طب به صورت عمده خریداری کنید.