پزشکی

تفاوت نخ بخیه و چسب بخیه چیست؟

تفاوت نخ بخیه و چسب بخیه چیست؟

مقدمه
چسب بخیه و نخ بخیه از انواع روش های بستن پوست و بافت به شمار می آید که برای ترمیم زخم ها بکار می رود. در این مطلب از مجله درمارز طب به تفاوت بین نخ بخیه و چسب بخیه می پردازیم. با ما همراه باشید.

قبل از آنکه نخ بخیه و چسب بخیه را با هم مقایسه کنیم ابتدا قصد داریم شرکت درمارز طب را به شما معرفی کنیم. درمارز طب به عنوان مرجع تخصصی فروش و توزیع لوازم پزشکی مصرفی اقلام مختلف را با قیمت های کاملا رقابتی ارائه می دهد. شما هر جای ایران، تهران یا شهرستان که باشید می توانید محصولات مورد نیاز خود را سفارش داده و یکجا و در سریع ترین زمان تحویل بگیرید. کافی است برای استعلام قیمت نخ بخیه و راهنمای خرید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مشاوره و خرید درمارز

چسب بخیه چیست؟

زمانی که بخشی از سطح پوست دچار خراشیدگی نه چندان عمیق شود، از چسب بخیه جهت نزدیک کردن لایه های جدا شده استفاده میشود. در واقع بخیه راهی برای جلوگیری از ورود عفونت و باکتری به داخل بدن میباشد. به طور کلی اگر عمق زخم ایجاد شده روی پوست کمتر از 6 میلی متر و ابعاد آن کمتر از 3 سانتی متر باشد، میتوان از چسب به جای بخیه، جهت پوشاندن بریدگی استفاده کرد.

انواع چسب بخیه

چسب بخیه در انواع متفاوتی تولید میشود که عملکرد آنها تقریبا یکسان است اما موارد استفاده و تجویز آن متفاوت میباشد. چسب های مایع و چسب های ورقه ای از جمله انواع آن میباشند.

چسب کیتوپور، کیتوفیکس، کیتوترانس پد، کیتوترانس، کیتو استریپ و کیتوشان از جمله مدلهای چسب ورقه ای هستند. مدل کیتوپور جهت محافظت از بخیه های عمیق با نخ، استفاده میشود. کیتوفیکس یا چسب حصیری برای پانسمان کسانی که دارای پوست حساس هستند مناسب میباشد.

مورد دیگر کیتوترانس پد، با ظاهری شفاف و خاصیتی ضد آب، روی پانسمان چسبانده میشود تا به مریض امکان استحمام بدهد. مدل کیتواستریپ، ظاهری نواری شکل دارد که استفاده از آن برای بیمار، به دلیل انعطاف و نرمی آن بسیار ساده است.

در نهایت چسب کیتوشان را داریم که از جنس پلی یورتان است و در مواقع جراحی استفاده میگردد. به دلیل خاصیت چسبندگی بالا و ضد حساسیتی که دارد موجب تنفس راحت پوست بیمار میشود.

مزایای استفاده از چسب بخیه

از مزیت های چسب بخیه به جای نخ بخیه، بدون درد بودن آن و سرعت بالای آن در بستن زخم های سطحی میباشد. استفاده از چسب بخیه برای کودکان به دلیل ترس آنها از بخیه و دردی که دارد، مزیت محسوب میشود. مورد دیگر استفاده از آن در بیماران دیابتی است. گاها مشاهده شده استفاده از نخ بخیه در بیماران قندی به دلیل احتمال بروز عفونت غیر قابل استفاده است. مدت زمان ماندگاری این چسب روی پوست، هفت روز بعد از ترمیم است که مدت زمان ترمیم زخم در این روش، 5 الی 10 روز طول میکشد.

نحوه استفاده از چسب بخیه

تشخیص استفاده از چسب بخیه یا نخ بخیه با بررسی عمق و محل بریدگی، با پزشک است. زیرا استفاده از این چسب در محل هایی مثل مفاصل، بازوها، پوست سر و ابرو همچنین محل های در معرض مخاط و رطوبت غیر قابل امکان است. برای استفاده از این چسب ابتدا باید دستان با آب و صابون شسته شود. سپس محل زخم به آرامی تمیز و خشک گردد. دو طرف بریدگی را به هم نزدیک کرده و چسب را در یک سمت چسبانده و به آرامی به سوی دیگر بکشانید. هدف بسته شدن زخم است، نه روی هم افتادن دو طرف پوست! در نهایت بانداژی روی آن قرار دهید تا از چسب و زخم مراقبت کند.

طریقه کندن چسب بخیه به صورت روبروست. بر خلاف نخ بخیه که باید توسط پزشک کشیده شود، این چسب با استفاده از محلول هیدروژن پراکسید یا آب و سرم شستسو از روی پوست کنده میشود. نام دیگر آن چسب پروانه ای است که استفاده از آن در محل های کم تحرک به وفور تجویز میشود.

نخ بخیه چیست؟

نخ بخیه وسیله ای برای دوختن بریدگی های سطح پوست یا شکاف های حاصل جراحی های عمیق داخلی میباشد. جهت جلوگیری از ورود عفونت به درون بافت ها یا جلوگیری از خونریزی شدید، استفاده از بخیه غیر قابل اجتناب است.

انواع نخ بخیه

انواع نخ های بخیه به طور کلی به دو دسته قابل جذب و غیر قابل جذب تقسیم میشوند. جنس نخ بخیه از نایلون و سیلک میباشد که هر کدام محل استفاده خودشان را دارند. نخ های قابل جذب برای جلوگیری از باز شدن مجدد محل زخم برای کشیدن نخ بخیه، در جراحی های داخلی استفاده میشود. اگر لازم باشد که نخ به صورت طولانی مدت نگهدارنده بافت های داخلی مانند عروق یا تاندون ها باشد، از نخ های غیر قابل جذب استفاده می گردد.  

مزایای استفاده از نخ بخیه

استفاده از نخ بخیه در اکثر بریدگی ها با هر عمقی کارگشاست. اما استفاده از چسب به جای بخیه، تنها در موارد محدود امکان پذیر است. از دیگر مزایای نخ بخیه، استحکام آن و وجود انواع نخ بخیه در جنس های مختلف در علم پزشکی میباشد. در هر بخش از بدن، از جمله کف سر، تاندون، ماهیچه، محل های سفت و نرم می توان از نخ بخیه استفاده کرد.

در بخش های داخلی که مرطوب هستند، در غشاهای مخاطی، زیر بغل در معرض تعریق، در محل های پر تحرک میتوان به راحتی از نخ بخیه استفاده کرده و از باز شدن آن نگران نبود. از مهمترین نکاتی که در استفاده و انتخاب نخ بخیه مورد توجه قرار میگیرد، میزان انعطاف پذیری و خاصیت ضد آلرژیک آن میباشد. خیلی مهم است که نخ قابلیت استریل شدن داشته و موجب بروز التهاب در بدن نشود. از دیگر مزایای نخ بخیه، توانایی نخ در نگهداشتن بافت و ماندگاری آن تا ترمیم شدن کامل بافت بدن میباشد.

مقایسه چسب بخیه و نخ بخیه

برای مقایسه کردن این دو روش لازم است ویژگی های چسب بخیه و نخ بخیه را مورد بررسی قرار دهیم. استفاده از چسب مانع از بروز اسکار یا گوشت اضافه در پوست می شود. برای کودکان به دلیل نداشتن درد مناسب است. ضد آب بوده و حساسیتی برای پوست ندارد. در برابر دما مقاوم بوده و به مدت ده روز دوام خوبی دارد.

نخ بخیه، استفاده گسترده تری دارد و متناسب با مدت زمان لازم جهت ماندگاری، می توان از انواع نخ بخیه استفاده کرد. برای کشیدن نخ بخیه لازم است به پزشک مراجعه شود در حالی که چسب را خود بیمار در صورت بهبودی زخم می تواند از پوست جدا کند. 

سخن پایانی
در این مطلب به تفاوت های چسب بخیه و نخ بخیه پرداختیم. شما می توانید برای تامین کلیه اقلام مصرفی پزشکی مورد نیاز خود به سایت فروشگاهی درمارز طب مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *