پزشکی

عمل قلب باز چند ساعت طول می کشد؟

عمل قلب باز چقدر طول می کشد

مقدمه: جراحی قلب برای اصلاح مشکلات قلبی بعد از اینکه تغییر سبک زندگی، داروها یا سایر روش ‌ها دیگر جواب نداد، توصیه می‌شود. هر ساله بیش از 2 میلیون نفر در سراسر جهان برای درمان مشکلات قلبی مختلف جراحی قلب باز انجام می‌دهند. در این مقاله به عمل قلب باز و مدت زمانی عمل و اینکه بعد از عمل طول عمر چه مدت می تواند باشد پرداخته شده است با ما همراه باشید.

افراد در هر سنی می‌توانند جراحی قلب انجام دهند. بسته به مشکل قلبی گزینه های جراحی کم تهاجمی تا جراحی‌های قلب باز بر روی فرد انجام می‌شود که ممکن است به زمان بهبودی طولانی تری نیاز داشته باشند.

برای بسیاری از افراد، نتایج جراحی قلب عالی است. جراحی قلب می‌تواند علائم را کاهش دهد، کیفیت زندگی را بهبود ببخشد و شانس بقا را افزایش دهد. میزان بقای فرد بعد از عمل بسته به سن، شرایط تحت درمان و سلامت کلی بیمار متفاوت است.

اصطلاح عمل قلب باز

در طی جراحی قلب باز قفسه سینه، از جمله استخوان سینه، برای نمایان شدن قلب باز می‌شود. این برش با تیغ جراحی ویژه بسته به روش معمولاً 20 تا 25 سانتی متر (8 تا 10 اینچ) طول دارد و به جراحان امکان دسترسی مستقیم به قلب را می‌دهد. از آنجایی که چندین دهه است که اکثر جراحی‌های قلب به این صورت انجام می‌شود، جراحی قلب باز به عنوان جراحی سنتی قلب نیز شناخته می‌شود.

اگرچه در حال حاضر تکنیک ‌های جدیدی مانند روش‌های لاپاراسکوپی یا روش‌های کم تهاجمی پدیدار شده‌اند اما جراحی قلب باز هنوز به طور منظم انجام می‌شود. جراحی‌های قلب باز عبارتند از:

  • تعمیر یا تعویض دریچه های قلب
  • ترمیم نواحی آسیب دیده یا غیر طبیعی قلب
  • کاشت وسایل پزشکی مانند ضربان ساز
  • پیوند قلب جدید

در حین و پس از جراحی، پزشکان و پرستاران با چند دستگاه وضعیت شما را چک می‌کنند. بلافاصله پس از جراحی، شما را برای مشاهده دقیق به یکی از واحدهای مراقبت ویژه (ICU) منتقل خواهند کرد.

این مراقبت دقیق به شما کمک می‌کند تا با خیال راحت و سریع بهبود پیدا کنید. اقامت شما ممکن است بسته به نوع جراحی و زمان مورد نیاز برای بهبودی مناسب چند روز طول بکشد. زمان بهبودی بسته به نوع جراحی، عوارض و سلامت کلی شما قبل از جراحی متفاوت است. ممکن است 6 تا 12 هفته (و گاهی اوقات بیشتر) طول بکشد تا پس از عمل قلب باز بهبود یابید.

می توانید با کلیک روی دستکش جراحی، انواع آن را به همراه قیمت ها مشاهده کنید.

عمل قلب باز چیست؟

عمل قلب باز (به انگلیسی Open-Heart Surgery) یکی از رایج ترین روش های جراحی برای ترمیم نقایص یا آسیب های قلبی است. از این درمان برای بیماری ها و عارضه هایی مانند نارسایی قلب، انسدارد عروق کرونر، نقص دریچه های قلب، آنوریسم، آریتمی، نقایص مادرزادی و… استفاده می شود. عمل قلب باز که به عنوان جراحی کلاسیک قلب نیز شناخته می شود، یک جراحی تهاجمی است اما بر خلاف نام دلهره آوری که دارد آمار مرگ و میر بسیار پائینی در بیمارستان دارد.

عمل قلب باز در زنان

جراحی قلب باز شامل بریدن استخوان سینه برای دسترسی به قلب است. برای زنان، این به معنای حرکت دادن سینه‌ ها به سمت پایین و به طرفین است که به طور بالقوه درد و عفونت بعد از عمل جراحی را افزایش می‌دهد.

عمل قلب باز در چه مواردی انجام می‌شود؟

در شرایطی که بیمار به یکی از نارسایی های پیچیده قلبی مبتلا باشد، ممکن است عمل بسته قلب روش مناسبی نباشد. در این صورت عمل قلب باز برای درمان بیماری های قلبی پیچیده مناسب تر است. عمل قلب باز یا همان جراحی کلاسیک قلب به درمان انواع مشکلات قلبی و عروقی کمک می کند. رایج ترین مشکلاتی که به وسیله جراحی قلب باز درمان می شوند در جدول زیر مشاهده می شود:

نوع عمل قلب باز توضیحات
بای پس عروق کرونر انسداد عروق کرونر و کاهش جریان خون
تعویض یا ترمیم دریچه های قلبی نارسایی یا تنگی دریچه های قلبی
ترمیم نقص های مادرزادی قلب نقص های مادرزادی قلبی
پیوند قلب نارسایی پیشرفته قلبی
جراحی آنوریسم آئورت آنوریسم آئورت (گشاد شدن رگ ها)

عمل قلب باز برای گرفتگی رگ

عمل قلب باز برای گرفتگی رگ که به عنوان پیوند بای پس عروق کرونر (CABG) نیز شناخته می‌شود یکی از رایج ترین انواع جراحی قلب باز است. در بیماری عروق کرونر (CAD) شریان های کرونر – رگ های خونی که اکسیژن و مواد مغذی را به عضله قلب می‌رسانند، مسدود می‌شوند.

CAD در اثر تجمع مواد چرب در دیواره رگ ها ایجاد می‌شود. این تجمع باعث باریک شدن داخل رگ ها می‌شود و عرضه خون غنی از اکسیژن به عضله قلب را محدود می‌کند. عمل قلب باز برای گرفتگی رگ بر روی  بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب و آترواسکلروز انجام می‌شود.

در این جراحی با استفاده از بخشی از یک رگ خونی سالم از سایر نقاط بدن، یک مسیر جدید در اطراف رگ خونی مسدود شده ایجاد می‌شود. این امر اکسیژن و مواد مغذی را به قسمت محروم قلب بازمی‌گرداند و سلامت عمومی فرد را بهبود می‌بخشد.

مراحل قبل از عمل قلب باز چیست؟

جراحی قلب باز یک جراحی نسبتاً پیچیده است که نیازمند رعایت مراقبت هایی قبل از عمل است. این مراقبت ها هم رژیم غذایی را شامل می شود و هم شامل برخی نکات است.

1- دو تا سه هفته قبل از عمل جراحی قلب باز مصرف نوشیدنی الکلی و سیگار کشیدن را متوقف کنید. مصرف نوشیدنی های الکلی حتی بعد از عمل نیز ممنوع است زیرا می تواند عوارض جدی مانند تشنج یا لرزش را ایجاد کند. همچنین مصرف الکل و دخانیات دوره نقاهت بعد از عمل را طولانی تر می کند.

2- در صورت مصرف هر گونه دارو، ویتامین، مکمل یا حتی گیاهان دارویی پزشک خود را مطلع سازید.

3- یک روز قبل از عمل باید بدن خود را با صابون مخصوص بشوئید. این کار کمک می کند تمام آلودگی های پوستی از بین برود و احتمال عفونت بعد از جراحی را کاهش می دهد.

4- از چند ساعت قبل از عمل نیز باید از خوردن و نوشیدن اجتناب کنید. زیرا بیهوشی عمومی با معده خالی ایمن تر است.

عمل قلب باز چند ساعت طول میکشه؟

طول مدت عمل جراحی قلب باز بسته به نوع آن حدود 4 تا 6 ساعت طول می‌کشد. زمان بهبودی بستگی به نوع جراحی شما دارد، اما برای اکثر انواع جراحی قلب احتمالاً یک روز یا بیشتر را در بخش مراقبت ‌های ویژه بیمارستان می‌گذرانید. سپس برای چند روز تا زمانی که به خانه بروید به قسمت دیگری از بیمارستان منتقل خواهید شد.

موسسه ملی قلب، ریه و خون خاطر نشان می‌کند که مدت زمان بهبودی شما در خانه به نوع جراحی که انجام داده‌اید، سلامت کلی شما قبل از جراحی و اینکه آیا عوارض جراحی را تجربه کرده‌اید یا خیر، بستگی دارد.

عمل قلب باز چند ساعت طول میکشه؟

عمل قلب باز چگونه انجام می‌شود؟

1- به طور خلاصه در عمل قلب باز بیمار کامل بیهوش می شود، بنابراین هیچ دردی احساس نمی کند.

2- جراحی در زمان بیهوشی بیمار برش های 8 تا 10 اینچی روی قفسه سینه بیمار ایجاد می کند.

3- پزش برای آنکه دسترسی کامل به قلب،  تمام یا قسمتی از قفسه سینه بیمار را برش می دهد.

4- برای آنکه خون را از بیمار دور کنند تا جراح به راحتی عمل را انجام دهد بیمار را به دستگاه بای پس قلب و ریه متصل می کنند.

5- ترمیم آسیب وارد شده به قلب یا  برطرف کردن گرفتگی عروق کرونری انجام می شود.

6- بعد از اتمام کار جراح قفسه سینه را با سیم می بندد و این سیم ها را داخل بدن بیمار قرار می دهد.

7- برش اصلی بخیه زده می شود.

بیهوشی عمل قلب باز چقدر طول میکشد؟

بیهوشی بعد از جراحی قلب باز معمولاً 3-6 ساعت به طول می انجامد. بعد از این مدت اثر داروهای بیهوشی از بین می رود و بیمار در ریکاوری به هوش می آید. جدا کردن دستگاه تنفس و انتقال به بخش دیگر بر حسب وضعیت هر بیمار متفاوت است.

مراقبت های بعد از عمل قلب باز چیست؟

توجه به نکات گفته شده جراح و پزشک در روند درمان و بهبودی سریع تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. برخی از این نکات عبارتند از:

1- محل برش و بخیه ها را به خوبی تمیز نگهداشته و از آن مراقبت کنید تا از عفونت پیشگیری گردد.

2- مصرف داروهای و مسکن های تجویزی پزشک در تسکین درد و کاهش عفونت ها تاثیر زیادی دارد.

3-  رژیم غذایی مناسب از در بهبودی کامل و کاهش خطر ابتلا به عوارض نقش دارد.

4- از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.

عمل قلب باز برای چه کسانی خطرناک است؟

خطرات عمل باز قلب بیشتر در افراد با شرایط زیر رایج است:

  • افراد دارای اضافه وزن
  • بیماران دیابتی
  • بماران مبتلا به مشکلات ریه مانند بیماری انسدادی مزمن ریه
  • افراد سیگاری

احتمال مرگ در عمل قلب باز

طبق تحقیقات صورت گرفته میزان بقای جراحی قلب باز 97٪ یا 98٪ است و نرخ مرگ و میر بسیار پایینی دارد. در برخی از روش های جراحی غیر تهاجمی قلب (از جمله ترمیم دریچه قلب رباتیک) که در برخی مراکز قلب و عروق انجام می‌شود میزان مرگ و میر نزدیک به صفر است.

به علاوه تکنولوژی جراحی و علم پزشکی به سرعت در حال پیشرفت است و نرخ بقاء بیماران در روش های خاص جراحی همچنان در حال بهبود است.

جراحی قلب باز در واقع یک روش نجات دهنده است اما یک جراحی بزرگ نیز هست. بهبودی آن می‌تواند طولانی باشد. در صورت امکان باید اقداماتی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و ترک سیگار را  قبل از جراحی برای بهبود سلامت خود انجام دهید.

هزینه عمل قلب باز

هزینه عمل قلب باز بسته به نوع عمل جراحی و همچنین بیمارستان و کلینیکی که در آن انجام می‌شود، متفاوت است. همچنین هزینه های عمل جراحی در صورت داشتن بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی کاهش خواهد یافت. همچنین لازم است بدانید مشکلات قلبی همیشه نیاز به جراحی ندارند. گاهی اوقات می‌توان آنها را با تغییر سبک زندگی، داروها یا روش های غیر جراحی برطرف کرد.

برای مشاهده انواع نخ بخیه و قیمت ها روی لینک کلیک کنید.

بعد از عمل قلب باز چند سال زنده می مانیم؟

میزان مرگ و میر ناشی از جراحی قلب در سراسر جهان به دلیل استفاده از روش های کمتر تهاجمی نسبت به قبل بسیار کاهش یافته است. تحقیقات صورت گرفته بقای بیست ساله را برحسب سن 55%، 38%، 22% و 11% برای سن کمتر از 50، 50 تا 59، 60 تا 69 و 70 سال بیشتر در زمان جراحی اولیه نشان داده است.

میزان بقای 20 سال پس از جراحی با فشارخون بالا و بدون فشارخون به ترتیب 27% و 41% است. به طور مشابه، بقای 20 ساله برای مردان و زنان به ترتیب 37 درصد و 29 درصد است. با اینحال بقای بیمار به شدت تحت تأثیر پیگیری بعد از عمل و استفاده از داروها و توصیه های تغذیه ای است که پزشک تجویز می‌کند.

آیا عمل قلب باز در کودکان انجام شدنی است؟

عمل قلب باز یکی از رایج ترین روش های اصلی برای ترمیم و اصلاح نقایص مادرزادی قلب است. این جراحی در سراسر دنیا و ایران متداول است. از روزهای ابتدایی تولد تا چند سال بعد از تولد بسته به تشخیص پزشک امکان پذیر است.

آیا عمل قلب باز از پهلو انجام می‌شود؟

خیر، برای جراحی قلب باز برش از وسط قفسه سینه ایجاد می شود.

آیا عمل قلب باز برای بار چندم امکان‌پذیر است؟

اگر نیاز به عمل قلب باز برای بار دوم است نگران نباشید. دلایل متعددی وجود دارد که فرد نیاز به عمل دوم، سوم یا حتی چهارم پیدا می کند. با پیشرفت تکنولوژی و تیم های جراحی با تجربه ایمنی و موفقیت این گونه جراحی ها بالاست. حدود یک سوم جراحی های عمل قلب باز که انجام می شود تکراری هستند.

عمل قلب باز برای بار دوم

عمل قلب باز بهتر است یا گذاشتن فنر؟

چنانچه گرفتگی عروق قلب کم باشد فنر گذاشتن یا همان استنت گذاری قلب بهترین روش است. اما اگر تعداد و شدت گرفتگی عروق شدید باشد جراحی قلب باز درمان انجام می شود.

سخن پایانی:
عمل قلب باز آخرین راه حل برای رفع مشکلات قلبی است چرا که عوارض بیهوشی و عمل جراحی ممکن است تاثیر منفی بر روی فرد بگذارد. البته یک عمل قلب باز خوب می تواند با توجه به تحقیقات و آمار منتشره بیش از 20 سال به ادامه حیات فرد کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *