پزشکی

تجهیزات ضروری اتاق عمل را بشناسید!

تجهیزات ضروری اتاق عمل

مقدمه: اتاق های عمل باید به تجهیزات پزشکی مجهز باشند تا متخصصان مراقبت های بهداشتی بتوانند بیماران را در بهترین سطح ممکن درمان کنند. از آنجایی که اتاق عمل یک محل بسیار تخصصی است، نیاز به تجهیزات خاص و با کیفیت دارد. در این مقاله به بیش از 15 مورد از تجهیزات ضروری اتاف عمل پرداخته شده است با ما همراه باشید.

اتاق‌ های عمل برای جراحان و کادر درمان به گونه ای طراحی شده‌اند که تمرکز و ایمنی بالایی ارائه دهند. تجهیزات مختلفی برای استفاده در اتاق عمل مورد نیاز است تا اطمینان حاصل شود که تمام اقدامات جراحی به شکل ایمن انجام می‌شود.

وسایل مصرفی اتاق عمل

یکی از اساسی ترین و در عین حال حیاتی ترین تجهیزاتی که هر اتاق عمل به آن نیاز دارد، میز جراحی حاوی لوازم ضروری از جمله تیغ جراحی، نخ بخیه، انواع سوزن بخیه و غیره است. ملزومات مرتبط شامل محصولاتی برای استفاده در جراحی های عمومی، ارتوپدی و مغز و اعصاب است. علاوه بر میز جراحی، بهتر است یک پایه نیز برای نگهداری تجهیزات تخصصی اضافی در مجاورت خود داشته باشید. در ادامه انواع تجهیزات ضروری اتاق عمل بیان شده است.

1. چراغ جراحی اتاق عمل

روشنایی با کیفیت بالا برای انجام عمل جراحی بسیار ضروری است. نور مناسب به ویژه در موارد جراحی سخت و پیچیده بسیار مهم است. چراغ جراحی دید بهینه را در طول عمل برای پزشکان فراهم می‌کند. چراغ های LED یا چراغ های هالوژن دو نوع چراغ جراحی رایج هستند.

2. دستگاه بیهوشی

یکی از حیاتی ترین تجهیزات سالن عمل، دستگاه بیهوشی است که مخلوط متعادلی از گازهای بیهوشی و حیاتی را در اختیار بیماران قرار می‌دهد. دستگاه بیهوشی برای ارائه داروهای بیهوشی عمومی به بیماران در حین انجام یک عمل پزشکی استفاده می‌شود.

3. دستگاه ساکشن

دستگاه ساکشن پمپی است که برای حفظ عملکرد راه های هوایی با حذف ترشحات از دهان، گلو یا ریه ها استفاده می‌شود. این امر به ویژه در بیماری های عصبی که توانایی سرفه یا بلع مختل است، اهمیت دارد.

4. دستگاه ضدعفونی کننده

ضدعفونی قبل از هر اقدام پزشکی و به ویژه در اتاق عمل ضروری است. دستگاه های استریل کننده تمام نیازهای استریلیزاسیون را در اتاق عمل برطرف می‌کنند. مواد پانسمان، ابزار جراحی، تزریقات و غیره را می‌توان از طریق بخار این دستگاه استریل کرد.

انواع محصولات ضد عفونی کننده

5. دفیبریلاتورها

دفیبریلاتورها برای جلوگیری یا اصلاح آریتمی، ضربان قلب خیلی کند یا خیلی سریع استفاده می‌شوند. آنها می‌توانند با ارسال یک پالس الکتریکی یا شوک به قلب، ضربان طبیعی قلب را بازیابی کنند.

6. دستگاه سی آرم

سیستم های C-arm به طور ایده آل در مکان هایی که به انعطاف پذیری بیشتری نیاز است، استفاده می‌شوند. دستگاه‌های C-arm در ارتوپدی، عمل قلب و آنژیوگرافی و در مطالعات درمانی از جمله استنت‌ ها استفاده می‌شوند.

طراحی نیم دایره‌ ای این دستگاه به پزشک کمک می‌کند تا آزادانه ‌تر آن را روی کل بدن بیمار حرکت دهد و در صورت نیاز از هر قسمتی عکس بگیرد.

دستگاه سی آر ام

7. یونیت های جراحی

یونیت های جراحی الکتریکی جزء ضروری جراحی ها و تجهیزات اتاق عمل هستند. یونیت الکتروسرژیکال یک دستگاه جراحی است که از جریان الکتریکی با فرکانس بالا برای برش های بافتی استفاده می‌کند و با ایجاد انعقاد خونریزی را کنترل می‌کند.

جراحان ممکن است به جای یا همراه با یک اسکالپل معمولی از واحد الکتروسرجری استفاده کنند. یونیت الکتروسرجری به طور قابل توجهی کمتر از چاقوی جراحی به بافت آسیب می‌زند.

8. الکتروکوتر

الکتروکوتر (الکتروکوتریزاسیون) وسیله ای است که در جراحی برای برداشتن بافت های ناخواسته یا مضر بیمار استفاده می‌شود. همچنین از این وسیله می‌توان برای سوزاندن و بستن رگ های خونی استفاده کرد. این کار به کاهش یا توقف خونریزی در حین جراحی یا پس از آسیب کمک می‌کند.

این وسیله حاوی یک پروب کوچک است که جریان الکتریکی از آن عبور می‌کند و برای سوزاندن یا تخریب بافت استفاده می‌شود.

 9. تخلیه کننده دود

دود جراحی محصول جانبی گازی است که با استفاده از دستگاه‌های دیاترمی در حین جراحی تولید می‌شود و به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامتی متخصصان بهداشتی شناخته شده است. اگر مقدار زیادی دود ایجاد شود، سیستم تخلیه دود مورد نیاز است. یک دستگاه تخلیه دود ممکن است یک فیلتر رطوبت داشته باشد تا رطوبت تخلیه شده با دود جراحی را جذب کند.

10. ونتیلاتور

ونتیلاتور یکی از تجهیزات ضروری اتاق عمل است. این دستگاه با پمپاژ هوا به داخل ریه ها از فرآیند تنفس بیمار پشتیبانی کرده یا آن را بازسازی می‌کند. وقتی بیماران تحت بیهوشی عمومی هستند یا مشکلات تنفسی دارند از این دستگاه برای کمک به آنها استفاده می‌شود

انواع مختلفی از ونتیلاتور وجود دارد که کاربردهای مختلفی بر اساس شرایط بیمار دارند. این دستگاه ها به غیر از اتاق عمل در بیمارستان ها، آمبولانس ها و حتی در منازل برای نجات جان افرادی که مشکل تنفسی دارند، استفاده می‌شوند.

11. تغلیظ کننده های اکسیژن

تغلیظ کننده های اکسیژن با فیلتر کردن اکسیژن هوای محیط، اکسیژن تولید می‌کنند. آنها نه تنها در بخش‌ها، بلکه در اتاق‌های عمل و ICU نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورتی که منبع گاز مرکزی وجود نداشته باشد و سیلندرهای گاز بسیار گران و تهیه آنها دشوار باشد از این دستگاه استفاده می‌شود. در اتاق های عمل، تغلیظ کننده اکسیژن مستقیماً به دستگاه بیهوشی متصل می‌شود.

12. ابزارهای جراحی

برای باز کردن بافت ها، نگهداشتن و همچنین جدا کردن آنها در حین جراحی به ابزارهای مختلفی در کنار تجهیزات ضروری اتاق عمل نیاز است. در ادامه برخی از این ابزارها شرح داده شده‌اند.

قیچی جراحی: انواع مختلفی از قیچی های جراحی وجود دارد. اکثر آنها شبیه قیچی های فلزی ساده هستند، اگرچه معمولاً از قیچی های منحنی و زاویه دار نیز استفاده می‌شود.

چاقوی جراحی: چاقوی جراحی (تیغ بیستوری) یا اسکالپل ابزارهای پرکاربرد دیگری در جراحی هستند. تیغه ها به صورت یک بار مصرف استفاده می‌شوند در حالی که دسته های چاقوی جراحی اغلب در یک مجموعه ابزار قرار دارند که به آن B.P می‌گویند. آنها از نظر اندازه و نحوه نگه داشتن متفاوت هستند و کاربردهای مختلفی دارند.

پنس جراحی: پنس جراحی یا فورسپس در انواع آناتومیک و پنس جراحی وجود دارد. نوک پنس جراحی دندانه دار است و برای گرفتن و نگه داشتن اشیاء مختلف در طول عمل جراحی استفاده می‌شود.

نگهدارنده سوزن: نگهدارنده سوزن انواع مختلفی دارد. آنها شامل نگهدارنده سوزن های راست، منحنی-چپ، منحنی-راست و غیره هستند. از این ابزارها برای نگه داشتن سوزن های بخیه در حین عمل جراحی استفاده می‌شود.

 سخن پایانی: در این مقاله به معرفی برخی از ابزار ضروری در اتاق عمل پرداخته شد. ابزار . شما می توانید در ضورت نیاز هر کدام از این تجهیزات با شرکت تجهیزات پزشکی درمارز تماس حاصل نمایید و با بهترین قیمت هر کدام از موارد فوق را تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *