مقدمه
میکروست یکی از لوازم پزشکی مصرفی پرکاربرد در مراکز درمانی است. میکروست معمولی اغلب برای انتقال مایعات استفاده میشود. این وسیله برای انتقال دوزهای مختلف و مشخص داروها به طور همزمان و با سرعت کنترل شده به کار میرود. از سوی دیگر میکروست خون، نوعی میکروست است که برای افرادی که به دلایل خاص نیاز به تزریق خون دارند استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی فرق میکروست و میکروست خون بپردازیم. تا پایان همراه ما باشید.
میکروست چه کاربردی دارد؟
میکروست چیست؟ یکی از پرکاربردترین ابزارهای پزشکی است و به عنوان یک رابط و وسیله اتصال دهنده بین سرم و آنژیوکت در نظر گرفته میشود که با توجه به حجم مواد تزریقی از یکی از حجم های 100 یا 150 میلی لیتری استفاده می شود.
این وسیله در مواقعی که بیمار به تزریقی با حجم معین و دقیق دارو نیاز دارد، استفاده میشود. تزریق با میکروست به صورت بسیار آهسته و در یک زمان معین انجام میگیرد. این مزیت کمک میکند که خطای تزریق بیش از اندازه دارو و یا سایر مایعات در بیمار که موجب مشکلاتی مانند هیپروولمی میشود، کاهش یابد.
محفظه این وسیله به صورت مدرج و دارای یک قطعه شناور است که این درجه بندی برای کنترل دقیق دارو و مایعات در این وسیله تعبیه شده است. هنگامی که تزریق به طور کامل انجام شد جریان خود به خود و به طور اتوماتیک قطع میشود.
میکروست خون چیست و چه کاربردی دارد؟
میکروست خون نوعی از میکروست است که تنها برای تزریق دوز بسیار دقیق خون به کار برده میشود. این محصول استریل و یکبار مصرف اغلب برای انتقال خون به مقدار بسیار کم برای نوزادان و کودکان استفاده میشود. محفظه میکروست خون دارای درجه بندی است که به کادر درمان برای تعین میزان خون مورد نیاز کمک میکند. همچنین دارای یک تیوپ شفاف است که شفافیت آن کمک میکند پرستار وجود هر گونه حباب را به خوبی تشخیص دهد و از ورود آن به بدن بیمار جلوگیری کند.
علاوه بر این وجود این تیوپ از چکه کردن خون نیز جلوگیری میکند. قسمت قطره چکان این محصول نسبت به دیگر میکروست ها درشت تر است و یک فیلتر نیز در آن قرار داده شده است که کاملاً خون را فیلتر کرده و سپس آن را به رگ نوزاد و یا کودکان انتقال میدهد. بنابراین میکروست خون یک جایگزین فوق العاده برای تزریق مستقیم از کیسه خون است و انتقال خون به نوزادان و کودکان را تسهیل میکند.
محصول پیشنهادی
برای خرید چسب آنژیوکت شفاف و غیر شفاف با کمترین قیمت بازار از برندهای مارتا، پاندا و ماژور و… با کارشناسان فروش درمارز تماس بگیرید.
مقایسه میکروست با میکروست خون
میکروست معمولی به منظور انتقال دارو و سایر مایعات در اندازه های مشخص و زمان مشخص استفاده میشود. در مقابل میکروست خون تنها برای انتقال میزان مشخصی از خون و سایر فرآورده های خون در نوزادان و اطفال به کار برده میشود. البته طراحی بزرگتر قطره چکان آن نیز به منظور انتقال بهتر قطره های خون در مقایسه با سایر میکروست ها است و قسمت اسپایک آن برخلاف میکروست های دیگر شبیه اسپایک ست خون است.
میکروست ها به طور معمول محصولی استریل و دارای لوله شفاف هستند که این شفافیت هنگام تزریق خون یا سایر مایعات به پرستار کمک میکند که در صورت وجود حباب در لوله آن را تشخیص دهد و از ورود هوا به بدن بیمار به ویژه در اطفال و نوزادان جلوگیری کند.
تفاوت میکروست و ست سرم
برخلاف ست سرم که مستقیماً دارو را به رگ تزریق میکند میکروست در حجم خاصی و به طور همزمان عملیات انتقال را انجام میدهد و حتی این قابلیت را دارد که مایعات رقیق شده را نیز انتقال دهد. میکروست در اصل رابطی میان کیسه سرم و آنژیوکت است.
میکروست ها بیشتر برای شیمی درمانی و تزریق تعداد زیادی دارو در یک زمان استفاده میشوند. ست سرم نیز به عنوان یک محصول پرکاربرد برای انتقال مستقیم مایعات و داروها به درون رگ با توجه به نوع تزریق، موقعیت بیمار و روش درمان استفاده میشود.
ست سرم در اصل رابط بین کیسه سرم و بیمار است. هنگام استفاده از این ست، مایعات و داروها به طور مستقیم به زیر پوست و داخل بیمار تزریق میشود.
تفاوت میکروست و ماکروست
ماکروست یک محصول پرکاربرد در مراکز بهداشتی است که برای تزریق دارو و مایعات به کار برده میشود. تفاوت میکروست و ماکروست در این است که میکروست مستقیماً با رگ بیمار در تماس نیست و برای انتقال دارو و سایر مواد محلول به طور همزمان و در اندازه های مشخص و زمان مشخص به کار برده میشود. اما ماکروست به طور مستقیم مایعات و دارو را به صورت جداگانه و به طور مستقیم به رگ بیمار انتقال میدهد.
سخن پایانی
میکروست خون کاملاً مشابه میکروست معمولی است و تنها تفاوت آن در استفاده از این محصول برای انتقال خون است زیرا برای تزریق مایعات دیگر کاربردی ندارد. این وسیله به صورت یکبار مصرف و استریل تهیه شده است و دارای یک اتاقک چکه میباشد که فیلتری در آن تعبیه شده تا از ورود ذرات و هرگونه آلودگی به بدن بیمار جلوگیری کند.