پزشکی

آیا تزریق بوتاکس در شیردهی خطرناک است؟

بوتاکس در شیردهی خطرناک است؟

مقدمه
بوتاکس یکی از موثرترین روش های جوانسازی پوست است که مورد استقبال بسیاری از خانم هاست. در این بین خانم های باردار و شیرده نیز ممکن است قصد تزریق بوتاکس را داشته باشند. توصیه می شود بوتاکس در شیردهی انجام نشود زیرا با احتمال بروز مشکلاتی همراه است و ضروری نیست. (برای اطلاع از قیمت بوتاکس روی لینک کلیک کنید.)

علت ممنوعیت تزریق بوتاکس در شیردهی چیست؟

بررسی روی نمونه های حیوانی نشان می دهد که بوتاکس در شیردهی بر سیستم عصبی نوزاد و عملکرد مغز تاثیر منفی می گذارد. در آزمایشات به عمل آمده روی انسان هنوز مشخص نیست آیا بوتاکس از راه شیر مادر به نوزاد منتقل می شود یا خیر و اگر وارد بدن نوزاد می شود برای او ضرر دارد یا خیر. پاسخ این سوالات به طور قطعی وجود ندارد بنابراین تا به این لحظه پزشکان توصیه می کنند زنانی که با شیر مادر نوزاد خود را تغذیه می کنند تا پایان شیردهی از انجام بوتاکس صرف نظر کنند. به دلیل حساسیت دوران بارداری و شیردهی و تغییراتی که در هورمون های زنان رخ می دهد بهتر است مادران روی حفظ سلامتی خود و نوزادشان (به ویژه اگر از شیر مادر تغذیه می‌کنند) تمرکز کنند.

آیا بوتاکس وارد شیر مادر می شود؟

این فرضیه وجود دارد که سم بوتولینوم (ماده فعال موجود در بوتاکس) از راه شیر مادر به نوزاد منتقل شود. اما تا چه حد صحیح است؟ مطالعات نشان می دهد هنگامیکه ماده بوتاکس به بدن تزریق می شود در ناحیه تزریق باقی می ماند و به صورت سیستمیک پخش نمی شود. به بیان ساده این احتمال وجود دارد که ورود بوتاکس به شیر مادر اندک و نزدیک به صفر است.

با آنکه بوتاکس به طور مستقیم وارد شیر مادر نمی شود اما احتیاط شرط عقل است. توصیه محققان این است که حداقل تا 6 الی 12 ماه بعد از زایمان از مادران شیرده از تزریق بوتاکس خودداری کنند.

بوتاکس می‌تواند کیفیت شیر مادر را تغییر دهد؟

نوزادی که شیر مادر می خورد، همچنان به فیزیک مادر وابسته است و مادر هر چیزی را که می‌خورد نوزاد هم از آن بهره مند می شود. با این حال تاکنون جامعه علمی ورود بوتاکس به شیر مادر حتی به مقدار کم را تایید نکرده است بنابراین هیچ تاثیری روی کیفیت شیر ندارد. این بدین معنی نیست که پس مادر شیرده می تواند بوتاکس کند بلکه احتیاط لازم است و تا زمانی که نوزادی شیر مادر می خورد، مادر میبایست از تزریق بوتاکس خودداری کند.

تا چند ساعت بعد از بوتاکس نباید به بچه شیر داد؟

تزریق بوتاکس در شیردهی ممنوع است اما اگر در دوران شیردهی بوتاکس تزریق کرده اید و می خواهید زمان شیردهی به نوزاد را بدانید در پاسخ باید بدانید تا 48 ساعت بعد از تزریق از دادن شیر خود به نوزاد خودداری کنید. محض احتیاط نیز شیر خود را در 4 ساعت اول پس از بوتاکس دوشیده و دور بریزید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از بوتاکس

چند ماه بعد از بوتاکس می‌توان باردار شد؟

اگر با اهداف زیبایی اقدام به بوتاکس کرده اید، بوتاکس به طور مستقیم بر فرایند باروری تاثیری ندارد. البته بهتر است اجازه دهید از اثرات بوتاکس بر بدن کاسته شود سپس تصمیم به بارداری بگیرید.

اما اگر بوتاکس معده انجام داده اید، معمولاً توصیه می شود حداقل 3 الی 6 ماه صبر کرد تا سم بوتاکس کامل از بدن خارج شود سپس اقدام به بارداری کرد.

بوتاکس می‌تواند بر حالت جنین اثر بگذارد؟

به طور کلی تزریق بوتاکس در بارداری و حتی قبل از تصمیم به بارداری توصیه نمی شود. این امر به این علت است که مطالعات کافی درباره تاثیرات بالقوه سم بوتولینوم بر روی جنین در حال توسعه و خطرات احتمالی است. اگر قبل از بارداری اقدام به تزریق بوتاکس کرده اید بهتر است پزشک خود را مطلع سازید تا اطلاعات و راهنمایی های لازم را بر حسب شرایط شما ارائه دهد.

خانم هایی که پیش از بارداری بوتاکس کرده اند اطلاعات متناقضی درباره ایمنی یا ضرر بوتاکس بر جنین وجود دارد. برخی داده ها می گویند اگر بوتاکس توسط جنین جذب شود احتمال بروز موارد زیر وجود دارد:

  • بیماری بوتولیسم
  • ضعف و اسپاسم عضلانی
  • رشد ضعیف عضلانی
  • سقط جنین

از سویی برخی مطالعات دیگر هیچ ارتباطی بین تزریق بوتاکس و مشکلات جنینی یافت نکرده اند. در هر صورت توصیه می شود هر گونه تزریق بوتاکس را قبل از تصمیم به بارداری، حین بارداری و شیردهی به تعویق بیندازید.

بیشتر بخوانید: بوتاکس میگرن

جایگزین های بوتاکس در بارداری و شیردهی

رسیدگی به ظاهر و تقویت اعتماد به نفس بعد از زایمان از مهم ترین دلایلی است که خانم ها به تزریق بوتاکس روی می آورند اما این کار می تواند سلامت فرزند شما را تحت تاثیر قرار دهد به‌خصوص اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می کند. بهتر است تا زمانی که کودک شیر مادر می خورد روش های جایگزین را انتخاب کنید. راه کارهای جایگزین بوتاکس در شیردهی و بارداری عبارتند از:

  • استفاده از کرم های زیبایی ایمن و سالم
  • نوشیدن آبهای غنی شده با املاح
  • مصرف مولتی ویتامین مخصوص شیردهی
  • فعالیت فیزیکی روزانه مانند یوگا، پیلاتس و پیاده روی

سخن پایانی
بوتاکس از راه شیر مادر به نوزاد شیرخوار منتقل نمی شود اما با توجه به نکات گفته شده در این مقاله بهتر است تزریق بوتاکس را به بعد از اتمام شیردهی موکول کنید. در این مدت از روش های دیگر ایمن تر برای بهبود وضعیت پوست کمک بگیرید تا احساس بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *